1 Dakikada Kalp Sorununuz Olup Olmadığını Anlayın!

Çağın en yaygın hastalıklarının başında kalp rahatsızlıkları geliyor. Peki 1 dakikanızı alacak parmak testiyle kalp sorununuz olduğunu anlayabileceğinizi biliyor musunuz? İşte kalp sorununuz olup olmadığını gösteren test…

16.12.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 11.07.2021-14:46)

Hayatımızı ele geçiren koronavirüs salgın süreci, beraberinde birçok sağlık sorununa da neden oldu. Özellikle virüs tedavisi geçirenlerin daha sonra yaşadığı kalp rahatsızlıkları bir çoğumuzu korkutmaya başladı. Kalabalık ortamlardan olduğunda uzak durduğumuz bu dönemde 1 dakikada uygulayabileceğiniz parmak testiyle, kalp sorununuz olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Nasıl mı? Gelin beraber bakalım…

1 DAKİKADA SONUÇ VEREN KALP TESTİ

1 dakika içinde parmak deneyinizle kalp hastalığınız ya da sorununuz olduğunu anlayabilirsiniz. İşte, deneyin sonuçları. Bu deney için ihtiyacını olan tek şey bir kap soğuk su.

-Her iki elinize uyacak kadar büyük bir leğene oldukça soğuk su koyun.

-Daha iyi neticeler için azıcık buz koymayı düşünün. Ellerinizi suya tam olarak 30 saniye süresince tutun. 

-Bu, soğuk algınlığı ile temas ettiğinde kanınızın nasıl tepki vereceğini bilmenize destek olacaktır. 2 olası sonuç oluşturur. 

-Parmaklarınız kızarırsa bu iyi bir haber. Kanınızın oksijenlenmesi ile alakalı herhangi bir sorununuz olmadığı manasına gelir. Kalbin ve kan dolaşımın sağlıklı. 

-Parmak uçlarınız soluk veya siyanotik durumuna gelirse (mavimsi bir renk değişikliği olduğu manasına gelir), olası bir şekilde kan dolaşımı problemleriniz vardır. 

-Bunun sebebi, kırmızı kan hücrelerinizde düşük oksijen düzeyleri olması veya bedeninizde oksijenli kan alma hususunda problemleriniz olduğu için olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal