Sağlık Çalışanları 3. Doz Kovid-19 Aşısı Olacak mı?

Sağlık çalışanlarına uygulanan Koronavac aşısının üzerinden altı ay geçti ve sağlık çalışanları 3. doz aşılarının yapılmasını talep ediyor.

03.06.2021-09:58 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-12:07) Sağlık Çalışanları 3. Doz Kovid-19 Aşısı Olacak mı?

Koronavirüsle mücadelede en çok yıpranan meslek grubu şüphesiz ki sağlık çalışanları oldu. Yaklaşık iki yıldır salgınla mücadelede canla başla çalışan sağlık çalışanları, bu süreçte sevdiklerinden uzakta kovid-19 virüsü ile burun buruna çalıştı. Aşılama sırasında önceliği olan sağlık çalışanlarına daha önce yapılan Sinovac’ın geliştirdiği 'KoronaVac' aşısı uygulanmıştı. Uygulanan aşının üzerinden altı geçti ve sağlık alışanları 3. doz aşılarının yapılmasını istiyor.

HATIRLATMA DOZU YAPILMALI

Hatırlatma dozu olarak isimlendirilen 3. Doz aşının sağlık çalışanlarına uygulanmasın gerektiğini belirten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, şunları söyledi; 'Bunun nasıl, hangi zaman, hangi aşıyla olacağına ilişkin ise, Sağlık Bakanlığı ile görüş alışverişi içerisindeyiz” dedi. Aşı tedarikinde sıkıntının sürdüğünü ifade eden Eryazğan, Sinovac aşısının birinci dozuyla ilgili sıkıntı olduğunu belirterek, “Vatandaş randevu alamıyor ve Sinovac yapılamıyor. Sadece ikinci dozlar için randevu oluşturulduğunu görüyoruz. Bu da elimizde olan Sinovac aşılarının ikinci doz için kullanıldığını gösteriyor' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal