Uzman İsimler Açıkladı: Gençler Kovid-19 Aşı Karşıtı mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını önlemede en etkili yöntem olan Kovid-19 aşıları hakkında, sorumluluğun artık gençlerde olduğuna değinen Bakan Koca’nın açıklamasını uzman isimler yorumladı. Peki gençler neden aşı yaptırmıyor?

25.09.2021-09:10 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-12:23)

Çin’de başlayan ve hızla tüm dünyaya yayılarak, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınını önlemede, en etkili yöntem şüphesiz ki Kovid-19 aşıları. Yayımlanan güncel koronavirüs aşı tablosu sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının önüne geçmede artık sorumluluğun gençlerde olduğunu belirtmişti. Koca’nın bu açıklamasını değerlendiren uzmanlar, gençlerin neden Kovid-19 aşısı olmak istemediklerini anlattı. 

GENÇLER NEDEN KOVİD-19 AŞISI OLMAK İSTEMİYOR?

Güncel koronavirüs aşı tablosunu günlük ve haftalık olarak yayımlayan Sağlık Bakanlığı'nın son güncellemesinin ardından, aşı verileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, “Gençlerimiz hastalığı hastaneye yatmadan geçirseler de bulaştırabilecekleri büyüklerimiz hastanede tedavi edilmek zorunda kalabiliyor. Bugün sorumluluk alma, ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir.” Şeklinde konuşmuştu. Koca’nın açıklaması sonrası, gençlerin neden Kovid-19 aşısı olmak istemediklerini değerlendiren uzmanlar, önemli açıklamalarda bulundu.

Gençler neden koronavirüs aşısı olmak istemiyor?

GENÇLER KOVİD-19 AŞISI KARŞITI DEĞİLLER

Ülkemizde salgının seyrini gösteren son verilerin paylaşıldığı tabloda, 23 yaş altı gençlerin aşılama oranı yüzde 40 olarak kaydedilmişti. Kovid-19 aşısı olmak için ikna edilmeye çalışılan yaş aralığının 18-25 yaş arası olduğunun altını çizen uzmanlar, gençlerin aşı karşıtı olmadığını tam aksine öz güvenden dolayı aşı yaptırmadıklarına dikkat çekti. Gençlerin aşıdan kaçınmasının nedenlerini 3 başlık altında değerlendiren uzmanlar, gençlerin; ‘ilk olarak, gençler bağışıklık sistemine güveniyor. Spor yaptıklarını, günlük aktivitelerle hareketli oldukları için virüsle karşılaşmayacaklarını düşünüyor. Bir diğer bahane, toplumsal hareketlilikte ön planda oldukları için hastalığı daha önce atlattıklarını düşünüyorlar. Son olarak da gençliklerine güvenerek hastalığa yakalansalar bile ayakta atlatabilecekleri fikrine kapılıyorlar.’ İfadelerini kullandılar. 

KORONAVİRÜS ÇOCUKLARDA EK HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR

Salgının etkilerinin devam ettiğine dikkat çeken  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, yeni vakaların çoğunluğunun 25 yaş altı vatandaşlarda görüldüğüne dikkat çekerek, ‘Yeni vakaların yüzde 40’ı 25 yaşından küçük. Çocukların bir kısmı yoğun bakıma yatacak kadar hasta oluyor. Özellikle büyük çocuklarda MIS-C denilen Kovid-19 ile oluşan bir tablo var. Bütün sistemleri, beyni, kalbi, bağırsakları, deriyi ve eklemleri tutuyor. Çok ağır bir tablo, bununla çok uğraşılıyor’ uyarısında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal