09.04.2022-14:00 (Son Güncelleme:09.04.2022-14:52)


1

3 malzemeli oreo topları

3 malzemeli oreo topları

3 malzemeli oreo topları için malzemeler: 40 adet oreo bisküvi, 200 g labne peynir ve 200 g beyaz çikolata. 3 malzemeli oreo topları hazırlamak için; öncelikle bisküvileri blenderdan geçirip un haline getirin ardında da bisküvileri uygun bir kaba alıp üzerine labne peyniri ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız harçtan bir parça alıp eliniz ile yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili servis tabağına dizin. Şekil verme işlemi bittikten sonra bisküvili topları buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bisküvi toplarınızı buzdolabından alın ve dışını benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayın çikolata katılaşmadan üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyin. Son olarak donması için tekrardan buzdolabına kaldırın.



2

3 malzemeli bonbonlar

3 malzemeli bonbonlar

3 malzemeli bonbonlar için malzemeler: 3 ila 4 su bardağı kadar ufalanmış kakaolu kek (artan kekten kullanabilirsiniz), 2 tane küçük muz ve 80 gr sütlü ya da bitter çikolata. 3 malzemeli bonbonları hazırlamak için; ilk olarak keki rondo ya da eliniz ile ufalayın sonrasında muzları püre halinde ezin. Keki ve ezilmiş muzları karıştırarak iyice yoğurun. Ortaya çıkan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak toplar elde edin sonrasında 80 gr çikolatayı benmari usulü eritin. Hazırladığınız topları iki çatal yardımı ile çikolataya bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 10 dakika kadar çikolatanın donması için buzlukta bekletin. Kalan çikolatayı küçük bir poşete koyup köşesini ufak bir şekilde delin ve üzerine çikolata ile ince çizgiler çekin donması için tekrar 10 dakika daha dolapta dinlendirin.



3

3 malzemeli parfe

3 malzemeli parfe

3 malzemeli parfe tarifi için malzemeler: 2 paket kremşanti, 2 paket negro ve 1, 5 su bardağı süt. 3 malzemeli parfe hazırlamak için; Soğuk sütü toz kremşanti ile iyice çırpın ardından da negroyu kremşantinin içine kırın. Diğer negroyu hangi kalıpta yapıyorsanız onun altına koymak için kullanın. Kremşantiyi ilave etmeden önce streç film ile kaplamayı unutmayın. Son aşama olarak 1 saat dondurucuda dondurup servis yapabilirsiniz.



4

3 malzemeli un helvası

3 malzemeli un helvası

3 malzemeli un helvası için malzemeler: 1 paket tereyağı veya margarin(250 gr), 1 su bardağı pudra şekeri ve 2 su bardağı un. 3 malzemeli un helvası hazırlamak için; ilk olarak tereyağı veya margarini tencereye alın sonrasında - ocak üzerine alarak erimesini sağlayın. 2 su bardağı unu ilave ederek un kokusu çıkana ve altın rengi olana kadar kavurun. Kavrulan un yağ karışımını ocaktan alarak içerisine pudra şekerini ilave ederek eriyene ve iyice karışana kadar birkaç kez karıştırın. Silikon kalıplara paylaştırarak soğuması için kenara alın iyice soğuduktan sonra kalıplardan çıkararak dilediğiniz gibi sunuma hazırlayın.



5

3 malzemeli raffaello

3 malzemeli raffaello

3 malzemeli raffaello için malzemeler: 200 gr sıvı krema, 250 gr Hindistan cevizi, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve arzuya göre bütün fındık. 3 malzemeli raffaello hazırlamak için; ilk olarak 250 gr Hindistan cevizinin 50 gramı üzerini bulamak için kenara ayrın. Karıştırma kabına; krema, 200 gr Hindistan cevizi ve pudra şekeri ilave edin el ile yoğurarak şekle sokun harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Eğer isterseniz içini parmak ile oyarak 1 bütün fındık koyup yuvarlayabilirsiniz. Topların her yeri Hindistan cevizine bulanarak servise hazır halde getirilir.



6

3 malzemeli bisküvili pasta

3 malzemeli bisküvili pasta

3 malzemeli bisküvili pasta tarifi için malzemeler: 1 paket kakaolu puding, 3,5 su bardağı süt, 1 paket sade petibör bisküvi ve 1 paket kakaolu petibör bisküvi. 3 malzemeli bisküvili pasta hazırlamak için; pudingi ve sütü tencereye alarak karıştırın koyulaşana kadar pişirin. Puding piştikten sonra ocaktan alın sade bisküviden 1 adet alarak ön kısmına sürün ve pişirme kağıdı serili kalıbın ortasına yerleştirin. Daha sonrasında 1 adet kakaolu bisküviden alarak sade bisküvinin arka tarafına yerleştirin sıra ile bir sade bir kakaolu olacak şekilde bisküviler bitene kadar ve kalıp dolana kadar devam edin. Kalan pudingden 2 ila 3 yemek kaşığı pudingi ayrı bir kaseye ayırın tenceredeki puding ile pastanın her yerini kaplayın. Bisküvili pastayı buzdolabına kaldırın ve en az 2 saat kadar dinlenmeye bırakın.



7

Çikolata kaplı muz tarifi

Çikolata kaplı muz tarifi

Çikolata kaplı muz için gerekli olan malzemeler; 4 adet muz, 160 gram çikolata, fındık, ceviz ya da badem parçacıkları Çikolataları benmari usulü ile eritin ardından da muzların kabuklarını soyup çubuklara geçirin ve çikolata ile kaplayın. Çikolata sıcakken üzerlerine fındık, ceviz ya da badem parçacıkları ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.



8

Rafine şekersiz 3 malzemeli fit kurabiye

Rafine şekersiz 3 malzemeli fit kurabiye

Fit kurabiye malzemeleri: 2 su bardağı yulaf, 4 adet olgun muz ve 1 paket bitter çikolata. Rafine şekersiz fit kurabiyeleri hazırlamak için ilk olarak muzları çatal ile ezin ardından da yulafı ekleyip karıştırın sonrasında çikolatayı ekleyin önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika pişirin.



9

Hindistan cevizi topları

Hindistan cevizi topları

Hindistan cevizli çikolata için malzemeler: 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi, 1 tatlı kaşığı bal, 1,5 yemek kaşığı yoğurt ve 125 gram bitter çikolata. Hindistan cevizli çikolata için mutfak robotunda çikolata hariç 3 malzemeyi 2 dakika boyunca çekin ve yapışkan bir kıvama getirin. Eliniz ile hamurdan küçük şekiller oluşturarak buzlukta 1 ila 2 saat dinlendirin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatanın içine tek tek Hindistan cevizi toplarını daldırın ve bir çatal yardımı ile eşit şekilde her tarafına çikolatayı sürün. Çikolata kuruduktan sonra tüketebilirsiniz.



10

Saray helvası

Saray helvası

Saray helvası için malzemeler: 2,5 su bardağı un, yarım paket margarin yada tereyağı ve 4 yemek kaşığı pudra şekeri. Saray helvasını hazırlamak için; ilk olarak unu bir tencereye alarak kısık ateşte kokusu çıkana kadar en az 15 dakika boyunca kavurun un hafif pembe bir renk almaya başladığında ocaktan alabilirsiniz. Unun içerisine erittiğiniz margarini veya tereyağını ekleyin. Pudra şekerini de ekleyerek tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Islak deniz kumu kıvamı alacaktır. Daha sonra bu karışımı bir borcama alarak demir kaşık yardımı ile bastıra bastıra borcama yayın. Karışım iyice sıkıştığı zaman bıçak yardımı ile baklava dilimi olacak şekilde kesin. Helva oda sıcaklığına geldiğinde en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.



11

Yer fıstıklı çikolata

Yer fıstıklı çikolata

1 kilo beyaz çikolatayı benmari usulünde eritin ardından erittiğiniz çikolatayı 1.5 su bardağı yer fıstığı ezmesi ile karıştırın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine ince bir biçimde yayın. 2 su bardağı damla çikolatayı benmari usulü eriterek beyaz çikolata karışımına ekleyin. Damla çikolataları beyaz çikolataya ekleyip farklı desenler çizebilirsiniz. Tüm karışımı 2 ila 3 saat kadar buzdolabında bekletip ardından tüketin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR