23.07.2020-11:39 (Son Güncelleme:29.03.2024-01:12)


1

Kahve günlük hayatın vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Birçok kişi ayılmak için birçok kişi de kahvenin kokusu ve lezzetini çok sevdiğinden kahve içmeden vazgeçemez oldu. Bu kadar sevilen kahvenin faydaları ve zararları uzmanlar tarafından sıkça değerlendiriliyor. Yeni bir araştırma kahvenin yağ yakıcı etkisini inceledi. İşte o araştırmada ortaya çıkan sonuçlar ve kahvenin vücudumuza etkileri...



2

Kahve içmek sevdiğiniz insanlar ile yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biridir. En koyu sohbetlerin vazgeçilmez içeceği olan kahvenin kesinlikle mutlulukla bir alakası var.



3

Uzmanlara göre günde bir fincan kahve kahverengi yağları harekete geçiriyor. Kahverengi yağlar yiyeceklerdeki şeker ve yağın yakılmasına yardımcı olurken aynı zamanda da vücudu ısıtıyor. Kahverengi yağlar, kilo almamıza sebep olan beyaz yağlardan farklıdır. Beyaz yağlar, vücudumuzun kullandığından daha fazla enerji alındığında oluşur.



4

Uzmanlar, kahverengi yağ aktive edildiğinde vücudun kanda dolaşan miktarda şeker ve yağ miktarını kontrol etmede daha iyi bir iş çıkardığını açıklıyor. Kan glukoz kontrolünün bu şekilde geliştirilmesi, insanları tip 2 diyabetlerden korumada etkin rol oynuyor. Ayrıca özellikle gün içerisinde tüketilen bir fincan kahve Alzheimer riskinin de azalmasına yardımcı oluyor.



5

Ne kadar faydalı olsa da tüketilen kahve miktarına dikkat etmek gerekir. Yüksek dozda kafein tüketimi bağımlılık yapabiliyor. Vücudunuz alıştığında gün içerisinde alışılmışın altında kahve tüketmek öfkelenmeye neden olabiliyor veya vücutta yorgunluk hissi yaratabiliyor. Ayrıca özellikle orta yaştaki insanlarda yüksek tansiyona neden olabiliyor. Bu da kalp hastalıklarının ortaya çıkmasını tetikliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR