04.03.2021-10:47 (Son Güncelleme:05.11.2021-15:05)


1

Kanal D'nin en sevilen dizileri arasında nyer alan ve her bölmü sosyal medyada olay yaratan Sadakatsiz, son bölümü ile yine dikkatleri üzerine çekti.



2

Dizinin son bölümünde yer alan kamu dairesindeki rüşvet sahnesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tepki çekti.



3

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yayınlanan bölüm ardından sosyal medyadan açıklama yaparak, diziyi RTÜK'e şikayet ettiğini belirtti.



4

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Kurum çalışanları 3 Kasım’da Kanal D’de yayımlanan ‘Sadakatsiz’ dizisinde geçen bir sahnede yaratılmaya çalışılan algı ile zan altında bırakılmaya çalışıldı. Kurumumuz ve personelimize yönelik, düşünce ve ifade özgürlüğü ile eleştiri hakkının sınırlarını aşan gerçeklikle bağdaşmayan bu yayını asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.



5

Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun kapsamında “yayın hizmetlerine aykırı olan söz konusu yayın hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması ile ilgili olarak RTÜK’e başvuruldu, Kanal D’ye de tekzip gönderildi’ ifadeleri yer aldı.' ifadeleri yer aldı.



6



7

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr