Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Sadakatsiz'i RTÜK'e Şikayet Etti: Yayından Kaldırılıyor mu?

Cansu Dere ve Caner Cindoruk’un başrollerini paylaştığı Sadakatsiz dizisini, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü şikayet etti.

16.04.2021-15:10 - (Son Güncelleme: 06.11.2021-17:42)

Cansu Dere ve Caner Cindoruk’un başrollerini paylaştığı Sadakatsiz dizisini, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü şikayet etti.

Kanal D ekranlarının sevilen dizi Sadakatsiz, geçtiğimiz bölümde izleyiciyi ekrana kilitledi. Yyınlandığı her bölüm günü birincilikle tamamlayan Sadakatsiz hakkında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü şikayette bulundu. 

SADAKATSİZ RTÜK'e ŞİKAYET EDİLDİ

Geçtiğimiz sezonu zirvede bitiren ve sezon finaliyle haftalarca sosyal medyada konuşulan Sadakatsiz dizisi, geçtiğimiz bölümde çektiği bir sahne nedeniyle RTÜK’e şikayet edildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan şikayette, dizinin yayınlanan bölümünde rüşvet sahnesinin kurum için kötü bir algı yarattığını gerekçesi ile yapılan şikayetti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kendi sosyal medya hesabından paylaştı. 

Kurumun Twitter hesabı üzerinden yapılan resmi açıklamada, "Kurum çalışanları 3 Kasım’da Kanal D’de yayımlanan ‘Sadakatsiz’ dizisinde geçen bir sahnede yaratılmaya çalışılan algı ile zan altında bırakılmaya çalışıldı. Kurumumuz ve personelimize yönelik, düşünce ve ifade özgürlüğü ile eleştiri hakkının sınırlarını aşan gerçeklikle bağdaşmayan bu yayını asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun kapsamında “yayın hizmetlerine aykırı olan söz konusu yayın hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması ile ilgili olarak RTÜK’e başvuruldu, Kanal D’ye de tekzip gönderildi’ ifadeleri yer aldı. 

Tapu çalışanlarının bağlı olduğu Bayındır Memur-Sen de konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


GEÇTİĞİMİZ BÖLÜM SADAKATSİZDE NELER OLDU?

Hayatında yeni duygulara yer vermeye kara veren Asya’nın Aras ile arasındaki yakınlaşma, Ali ve Volkan'ı rahatsız etmeye devam eder. Asya, duygularını ve kalbinin sesini dinleyerek, yaşamına dilediği şekilde devam etme kararı alırken Derin'in yürüyorum diye yaptığı sürpriz Volkan’ı taşma noktasına getirdi. Volkan'ın tek amacı artık Derin'den uzak olmak ve Asya ile yeniden bir araya gelmektir. Tam Aras geçmişine dair ipuçlarını hatırlamaya başlamışken, geçmişi onu bulacak ve herkes için Tekirdağ'da yepyeni bir sayfa açılacaktır.

Sadakatsiz dizisine ceza

SADAKATSİZ KONUSU NE?

Biri doktor biri mimar olan ve ergenlik çağında çocukları olan, uzaktan mutlu gibi görünen ama eşi tarafından aldatılan bir kadın hikayesini anlatıyor. Aile dostları tarafından aldatılan kadının aldığı intikam ve adamın hırsla ihtiras arasında kaldığı. Pişmanlıklar silsilesinin birbirini takip ettiği Sadakatsiz, her Çarşamba saat 8.30’da Kanal D’de yayınlanmaya devam ediyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal