Saça Maşa Nasıl Yapılır?

Saç şekillendirme yöntemlerinden biri de saça maşa yapmaktır. Doğal bukleler oluşturmak ve saçın göreceği zararı en aza indirmek için bazı yöntemler vardır.

30.01.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-10:01) Saça Maşa Nasıl Yapılır?

Saç şekillendirme yöntemlerinden biri de saça maşa yapmaktır. Doğal bukleler oluşturmak ve saçın göreceği zararı en aza indirmek için bazı yöntemler vardır. İşte detaylar...

1. Saç Maşasının Kalınlığı Önemlidir

Eğer saçlarınız gür ve kalınsa kalın saç maşası kullanabilirsiniz ancak eğer ince telli ve seyrek bir saç yapısına sahiprseniz, ince saç maşası kullanmanızı tavsiye ederiz. Saç maşasının kalınlığı, bukleleri ince veya kalın yapmak istemenize bağlıdır.

2. Saç Dalgasının Nasıl Olacağına Karar Verin

Maşa konusuna karar verdikten sonra diğer püf nokta nasıl saç dalgası istediğinizdir. Saça maşa yaparken pek çok sarım tekniği vardır ve hepsi ile farklı sonuçlar alırsınız. Örneğin, saçınızı tutamlara ayırdıktan sonra, maşa yaparken, onları kalın bir ip gibi düşünüp ve maşaya daha yassı bir şekilde saç tutamını sarıyorsunuz. Bu şekilde oluşan saç dalgaları ile saçın boyunun fazla kısalmasının da önüne geçmiş olursunuz.

Saçı Hacimli Gösterir

Eğer daha sık ve dar bukleler istiyorsanız, maşaya saracağınız tutamı önce bükün. Bu şekilde maşaya sarım yapın. Biri diğerinden daha iyidir diye bir durum yok, saçınızın ihtiyacına göre karar verebilirsiniz. İkinci örnekte, saç tutamını daha yassı bir şekilde maşa yapıldığını gördük. Bu, saçı yukarı yönde daha fazla çıkmasına sebep oldu. Bu maşalama şeklinin avantajı saçınız hacimsiz ise saçı daha hacimli göstermesidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal