Saç Uzatmanın Doğal Yolları

Uzun saç seviyor ama bir türlü saçlarınızı uzatamıyor musunuz? Bu doğal yöntemleri deneyerek saçlarınızın hızla uzamasını sağlayabilirsiniz.

09.04.2021-09:00 - (Son Güncelleme: 09.04.2021-09:00) Saç Uzatmanın Doğal Yolları

Birçok kadın uzun saçlara bayılıyor. Saçlarının uzaması için sabırsızlanıyor ve kimyasal ürünlere başvuruyor. Fakat kimyasal ürünler saçınızın uzamasına yardımcı olurken bir yandan da saçlarınıza zarar veriyor. Bizde sizler için saçlarınızı doğal yollarla uzatabileceğiniz bir liste hazırladık.

SAÇ UZATMANIN YOLLARI

Bolca Su İçmek

Vücut sağlığı için su içmenin önemini hepimiz biliyoruz. Peki ya saç uzatmak için su içmenin ne kadaR önemli olduğunu biliyor muydunuz? Evet, saç uzatmanın püf noktalarından biri günde 1,5-2 litre su içmek. Yeterli su içmek, saç derinizin ve saç tellerinin ihtiyacı olan neme kavuşmasına, daha sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmanıza yardımcı olacak.

Saç Köklerine Masaj Yapın

Saç köklerine yapacağınız masaj, saç diplerinizdeki kan dolaşımını hızlandıracak. Hızlanan kan dolaşımı hücrelerin yenilenmesine katkı sağlayacak ve bu durum saçlarınızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasına neden olacak. Saç köklerine yapacağınız masajı düzenli olarak uygulamalısınız.

Masaj yaparken; lavanta yağı, jobo yağı, hindistancevizi yağı, saf zeytin yağı gibi mucizevi yağlardan yararlanabilirsiniz.

Elma Sirkesi ve Isırganotu

Elma sirkesi vücuttaki toksinleri atmanıza yardımcı olur. Vücuttan atılan gereksiz toksinler ise saçlarınızın daha sağlıklı beslenmesine ve hızlı uzamasına sebep olur. Her gün bir bardak suya bir yemek kaşığı sirke ekleyip için. Fayda görmek için düzenli olarak sirkeli suyunuzu içmeye özen gösterin. Alternatif olarak aynı görevi gören ısırganotu çayını da içebilirsiniz.

Lavanta Mucizesi

Lavantanın sakinleştirici mis gibi kokusunun haricinde saçlarınız için oldukça kuvvetli bir bakım yöntemidir. Bir yemek kaşığı 2 bardak sıcak suda demleyin ve ılımaya bırakın. Ilıklaşan karışımınızı banyodan  çıkmadan önce saçlarınıza uygulayın.

Arada Bir Uçlardan Kestirin

Saç uzatmanın en temel formülü saç kestirmektir. Düzenli olarak kesilen saç yenilenir ve daha hızlı uzar. Saç kestirmek derken hemen korkmayın. Arada bir kestireceğiniz iki parmak saç kısılmaya değil aksine daha sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmanızı sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal