Saç Bakımında Chia Tohumu Kullanın

Son yıllarda fazlaca meşhur olan chia tohumu oldukça yüksek protein içeriği olan karbonhidratlı bir besindir. O nedenle bitkisel ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin göz bebeğidir. Peki, chia tohumunun vücut sağlığı için faydalı olmasının yanında saç sağlığınız için de harika etkileri olduğunu biliyor muydunuz?

03.08.2020-13:31 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-13:26) Saç Bakımında Chia Tohumu Kullanın

Omega 6, B vitamini, C vitamini, demir ve magnezyum içeren chia tohumu; saçlarınız, tırnaklarınız, yüzünüz gibi vücudunuzun tüm bölgelerini güzelleştirmeye her zaman hazırdır. Bildiğiniz gibi chia tohumunun faydaları saymakla bitmez. Çünkü içerisinde insan vücudu ve organları için inanılmaz faydalı elementler barındırır.

CHİA TOHUMU İLE SAÇLARINIZI UZATIN

Chia tohumunun yüksek oranda protein içermektedir Saçlarınız ile bu mucizevi tohumun ortak noktası ise yine proteindir. Saçlarınız keratin adı verilen proteinden oluşur. Chia tohumunda ise 23 tane protein çeşidi bulunmaktadır. Böylece birbiri ile etkileşime girdiklerinde saçlarınızın uzaması hiç de uzun zaman sürmez.

Özellikle chia tohumu ve saç için besleyici diğer ürünleri karıştırarak maske hazırladığınızda etkisini daha fazla görürsünüz. Chia, su, badem sütü veya Hindistan cevizi sütü ve limon ile nemlendirici olacak bir maske hazırlayabilirsiniz. Bu hem saçınızı besler hem de saç diplerinizdeki hücreleri canlandırarak sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

CHİA İLE SAÇLARINIZDA IŞIL IŞIL ETKİ

Kullandığınız kimyasal şampuanlar ve saç bakım ürünleri saçınızın matlaşmasına sebep olur. Chia tohumu ise içerisinde bulunan amino asitler sayesinde saçınıza parlaklık vererek daha canlı ve dolgun görünmesini destekler. Chianın bu etkisini yalnızca maske hazırlayarak değil, besin olarak tükettiğinizde de hissedebilirsiniz. Özellikle lezzetli smoothieler hazırlayarak saç bakımınıza içeriden de destek olabilirsiniz.

SAÇINIZDAKİ GRİLİKLERE SON!

Chia tohumunun saçınız için faydalarını saymaya devam ederken içerisinde bulunan bakır, demir ve çinkodan da bahsetmek gerekir. Chia, içinde bulundurduğu bu elementlerle saçınızın uzamasına yardımcı olurken gri saçlara da son verir. Gri saçlar melanin sayesinde ortaya çıkar. Chianın içinde bulunan bakır ise melanin elementinin oluşmasını engelleyerek gri saç sorununa çözüm olmaktadır.

Hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi faydalı yağların yanında artık chia tohumu yağını da kullanmaya hazırsanız bu yağı vücudunuzun küçük bir bölümüne uygulayarak alerjiniz olup olmadığını önceden kontrol edebilirsiniz. Eğer kızarmalar oluşmuyorsa alerjiniz yok demektir. Chia tohumu ile elde edeceğiniz maskeyi veya chia yağını saç bakımınız için haftada bir kez kullanabilirsiniz. Saçlarınıza uygulayacağınız bu etkili bakım için onların yıpranmasını veya dökülmesini beklemenize gerek yok. Sağlıklı saçlarınızın da her zaman bakıma ve ilgiye ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal