27.02.2020-16:03 (Son Güncelleme:25.04.2024-01:05)


1

Rusya'nın Avrupa bölümünde Moskva (Moskova) Nehri üzerinde kurulmuş olan Moskova, Rusya nüfusunun yüzde 7,31'inin içinde barındırır, hem Rusya'nın hem de Avrupa'nın en kalabalık kentidir. Moskova Rusya’nın başkentidir. Sovyet mimarisinin en güzel örnekleri, yüzlerce müzesi ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Para birimi olarak Rus Rublesi kullanılmaktadır. Ana dili Rusça konuşulmaktadır. Sizin için Rusya’da gezilecek yerleri bir araya getirdik. İşte detaylar...



2

Kızıl Meydan

Kızıl Meydan

Rusya denince ilk akla gelen, Rusya'nın ikonlaşmış merkezi Kızıl Meydan, Moskova turunuza mutlaka eklemeniz gereken bir lokasyondur. Tarihte birçok olaya şahitlik etmiş olan Kızıl Meydan, idamlar, gösteriler, geçit törenleri gibi hem trajik hem de eğlenceli olaylara sahne olmuştur. Kızıl Meydan'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan mimari açıdan önemli olan birkaç yapıyı da görme imkânı bulabilirsiniz.



3

Aziz Vasil Katedrali

Aziz Vasil Katedrali

Masallardan fırlamış gibi gözüken Aziz Vasil Katedrali, rengarenk kubbeleriyle Moskova denince akla gelen en önemli yapılardan biridir. Rus Çarı Korkunç Ivan tarafından yaptırılan katedralin sekiz kubbesi, sekiz ayrı zaferi simgelemektedir. Günümüzde ise müze olarak hizmet vermektedir.



4

Kremlin Sarayı

Kremlin Sarayı

Kremlin Sarayı tarihte birçok Çar'ın taç giyme törenine ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda Çar'ların konaklama merkezi olmuştur. İtalyan mimar tasarımı olan Saray, savunma duvarları yaklaşık 2 kilometreyi bulan uzunlukta saldırılara karşı oldukça korunaklı bir şekilde inşa edilmiştir.



5

Devlet Tarih Müzesi

Devlet Tarih Müzesi

Kızıl Meydan'ın kuzeyinde bulunan Devlet Tarih Müzesi, tarih öncesi çağlardan bugüne Rus tarihine ışık tutan 4 buçuk milyondan daha fazla bir koleksiyonu barındırıyor. Kızıl Meydan'ın en görkemli yapılarından biri olan müze, konumu sayesinde ve kırmızı tuğlalarıyla meydanda hemen fark edilen, dikkat çekici bir yere sahiptir. Müzenin her odası, Rusya'nın farklı dönem ve bölgelerine ait parşömen, seramik, ahşap, madeni her türlü nesneyi içeriyor.



6

Puşkin Müzesi

Puşkin Müzesi

Rus Edebiyatının önemli yazarlarından Puşkin'in adını taşıyan müze, birçok ülkeden heykel ve resim sanatına dair eserleri barındırıyor. Moskova'nın en büyük Avrupa sanat müzesi olma özelliğine sahip olan müzede Anadolu'dan götürülen Troya Hazineleri ve Antik Mısır'dan birçok eser de yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR