Rusya'dan Ukrayna'ya Gözdağı!

Ukrayna ile Rusya'nın arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Ukrayna, dün yaptığı açıklama ile Rusya sınırısına askeri birlik gönderildiğini açıklamıştı. Bunun üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı açıklama ile Ukrayna'ya gözdağı verdi.

01.04.2021-21:43 - (Son Güncelleme: 01.04.2021-21:43) Rusya'dan Ukrayna'ya Gözdağı!

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas’ta 2014'ten bu yana devam eden siyasi kriz, her geçen gün büyüyor. Rusya destekli ayrılıkçıların başlattığı çatışmalar, ilan edilen ateşkesle geçici bir süreliğine dinse de, 26 Mart’ta Rus yanlısı ayrılıkçıların 4 Ukrayna askerini öldürmesinin ardından bölgedeki kriz yeniden alevlendi. Günlerdir tırmanınan gerilime dair açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Donbas’la ilgili gözdağı verdi.

Rusya ile Ukrayna arasında Donbas gerilimi yükseliyor. Kısa süren ateşkes döneminin ardından 26 Mart'ta çıkan çatışmalarda Rus yanlısı ayrılıkçıların 4 Ukrayna askerini öldürmesi, yeni savaş çağrılarının fitilini ateşledi.

"UKRAYNA'YI YIKIMA UĞRATIR"

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbas'ta yaşanan krizi değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bu bölgede yeni savaş başlatma girişimlerinin Ukrayna'nın yerle bir olmasına yol açabileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yaptığı açıklamada, Donbas'ta yeni savaş başlatma girişimlerinin Ukrayna'nın bölünmesine yol açabileceğini söyledi. Rus Pervıy Kanal'a açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Devlet Başkanı Vladimir Putin kısa süre önce söylemişti ancak bu sözler bugün de geçerli; Donbas'ta yeni savaş başlatmaya çalışanlar Ukrayna'yı yıkıma uğratır" dedi

UKRAYNA'DAN ABD HAMLESİ

Öte yandan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, telefonda Donbas ve Kırım'daki güvenlik durumunu ele aldı. Kuleba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Amerikalı mevkidaşıyla güvenlik iş birliğini geliştirme yollarını telefonda görüştüklerini duyurarak, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'daki güvenlik durumunu kötüleştirmeye devam etmesinden dolayı Blinken ile yapıcı ve odaklanmış bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim." ifadelerine yer verdi.

DONBAS KRİZİ

Donbas'ın Şumı bölgesinde 26 Mart'ta Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 4 Ukrayna askeri hayatını kaybetmişti. Donbas'ta sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana devam eden çatışmalarda 14 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal