Rusya'dan Türkiye'ye Uçuşlar 22 Haziran'da Yeniden Başlıyor

Rusya Başbakan Yardımcısı: Rusya'dan Türkiye'ye uçuşlar 22 Haziran'da yeniden başlayabilir

18.06.2021-19:18 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-22:50) Rusya'dan Türkiye'ye Uçuşlar 22 Haziran'da Yeniden Başlıyor

Türkiye-Rusya arasındaki uçuşlar Kovid-19 salgını nedeniyle durdurulmuştu. Fakat yaz aylarının gelmesiyle ve vaka sayılarındaki ciddi düşüşle birlikte iki ülke vatandaşları da uçuşların tekrar açılmasını istiyordu. Bu kapsamda bugün yapılan açıklama ile uçuşların 22 Haziran’da yeniden başlayacağı duyuruldu. 

Kovid-19 salgını kapsamında birçok ülke uçuşlarını durdurdu. Fakat dünya genelinde aşılama hızının artması ve vakaların düşmesiyle uçuşlar tekrar açılmaya başladı. Bu kapsamda Türkiye ve Rusya arasındaki uçuş yasağı 22 Haziran’da bitiyor. Rus heyetin Türkiye’de başlattığı incelemeler olumlu yanıt buldu. 

‘22 HAZİRAN'DA YENİDEN BAŞLIYOR’

Rus heyetin raporuna göre alınan kararı açıklayan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ‘Rusya'dan Türkiye'ye uçuşlar 22 Haziran'da yeniden başlıyor’ şeklinde konuştu. 

‘KARAR ÜLKEMİZE OLAN GÜVENİN BİR GÖSTERGESİDİR’

Karar üzerine konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  ‘Rusya’nın 22 Haziran itibarıyla ülkemize uçuşları tekrar başlatması güvenli turizm adına ülkemize olan güvenin bir göstergesidir. Önümüzdeki süreçte diğer ülkelerle de yürüttüğümüz diplomasi trafiğinin meyvelerini Rusya ile olduğu gibi alacağımızı umuyorum’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal