Rusya'dan S-400 Açıklaması: Yunanistan Alabiliyorsa Türkiye de Alabilir

Rusya merkezli Bağımsız Devletler Topluluğu Enstitüsü Başkanı Evseev, S-400 hava savunma sistemlerinin Amerikan Patriot sistemlerinden çok daha iyi olduğunu iddia ederek, "Eğer Yunanistan alıyorsa, Türkiye de S-400 sistemini satın alabilir" dedi.

10.04.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-10:41) Rusya'dan S-400 Açıklaması: Yunanistan Alabiliyorsa Türkiye de Alabilir

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirilen "Rus-Türk İlişkileri ve Bölgesel Güvenlik: Erdoğan'ın Moskova'ya Ziyareti" isimli yuvarlak masa toplantısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ziyareti konuşuldu.

TÜRKİYE DE ALABİLİR

NATO üyesi Yunanistan'ın Rusya'dan S-300 satın aldığını hatırlatan Evseev, "Eğer Yunanistan alıyorsa, neden Türkiye de alamasın? Türkiye de S-400 sistemini satın alabilir. Türkiye, silah alımı noktasında ABD'den bağımsız olmak istiyor" sözlerini kullandı.

ORTAK ÜRETİM YAPABİLİRİZ

Vladimir Evseev, Türkiye'nin savunma alanını geliştirmek amacıyla hareket ettiğini söyleyerek, "Türkiye, zırhlı araç ve füze sistemi üretmeye çalışıyor. Rusya ve Türkiye, askeri savunma konusunda ortak üretimi geliştirebilir" ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal