Rusya'da Skandal Olay! Röntgen Çektirmeye Giden Hastalar Hayatını Kaybetti

Rusya'da doktorların tavsiyesiyle pillerde de kullanılan bir çeşit kimyasal maddeyi yutan hastalar hayatını kaybetti. Tedavi olmak için giden hastalar birkaç saat içerisinde fenalaştı. Hastalardan bir kısmı zehirlenirken 7’si kurtarılamadı.

16.02.2022-15:59 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-17:14) Rusya'da Skandal Olay! Röntgen Çektirmeye Giden Hastalar Hayatını Kaybetti

Rusya St. Petersburg'daki Belediye Teşhis Merkezi 1 No'lu kliniğe çeşitli problemlerle başvuran hastalara röntgen çektirmeleri gerektiği söylendi. Doktor tarafından pil sıvısı içirilen 7 hasta hayatını kaybetti. 

BELİRTİLER KISA SÜREDE KENDİSİNİ GÖSTERDİ 

Kimyasal maddeyi alan hastalardan 4'ü 12 saat içinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden hastalardan biri olan 42 yaşındaki dört çocuk babası Alexey Tsaryov, zehirli maddeyi içtikten sonra yüzünü hissetmediğini, vücudunda ve özellikle yüzünde uyuşma meydana geldiğini belirtti. Kocasının sıvıyı içerken doktorlara başının döndüğünü ve gözlerinin karardığını söylediğini belirten Tsaryov'un 38 yaşındaki eşi Alexandra Tsaryova, "Doktorlar bu semptomların normal olduğunu söyledi. Kocam, içtiği sıvının içinde zehirli bir kimyasal çözelti olduğunu hissetti" dedi. ARABA AKÜLERİNDE KULLANILIYOR 7 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda hastanın zehirlendiği olayda söz konusu sıvının yapılan incelemeler sonucu araba akülerinde kullanıldığı ortaya çıktı. 

KLİNİĞİN BAŞKANI GÖZALTINDA 

Zehre maruz kalan hastaların bağırsaklarında hasar ve ciddi yanıklar tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kliniğin başkanı Dr. Yevgeny Popov gözaltına alındı. İhmalkâr doktorun, insan tüketimi için uygun olmayan endüstriyel sıvılar kullandığı ve tüm hastalarına röntgen çektirmeden önce bu sıvıları almaya zorladığı belirtildi. 


PİL SIVISI AĞIR METALLER İÇERİR,TOKSİKTİR 

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Radyoloji Uzmanı Dr. Burçin Öztürk, bu tür ağır metaller içeren sıvıların röntgen çekimlerinde kesinlikle kullanılmadığına değindi. "Burada ciddi bir yanlışlık yapılmış. Bu karışıklık muhtemelen ciddi bir ihmal nedeniyle yaşanmış. Muhtemelen hastanede bir karışıklık meydana gelmiş. Böyle tetkikler için hastalara zararsız baryum içeren pozitif kontrast madde dediğimiz maddeler içirerek organlarını inceliyoruz" dedi. 

İNCELEMEYİ DAHA DEĞERLİ HALE GETİRMEK İÇİN BAZI KİMYASALLAR KULANIRIZ 

Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. İzzet Rozanes olaya dair yaptığı açıklamada "Bütün ağır metaller röntgende kontrast madde gibi davranıp gözükebilirler. Biz röntgende incelemeyi daha değerli hale getirmek için birtakım kimyasal kullanırız ama bu amaçla pil sıvısının kullanıldığını hiç duymadım. Sindirim sistemini dolduran baryum sülfat çözeltileri kullanılır. Baryum da bir ağır metaldir ama toksik değildir. Bir de damardan iyot tuzları verilir. İyot da atom ağırlığı yüksek bir maddedir. İncelemeler iyotlu kontrast madde verilerek yapılır" dedi. 

RÖNTGEN ÇEKİMLERİNDE BARYUM SÜLFAT KULLANILIYOR 

Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aylin Hasanefendioğlu Bayrak röntgen çekimlerinde baryum sülfat gibi maddelerin kullanıldığını söyleyerek, "Pil sıvısının röntgen çekimlerinde kullanıldığını daha önce hiç duymadım. Baryum sülfat insanların zehirlenmesine yol açacak bir madde değil. Çok uzun süredir kullanılıyor. Son zamanlarda piyasada bulunmadığı için kullanımı azaldı ama insanların ölümüne yol açacak bir yan etkisini hiç duymadım bugüne kadar" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal