Rusya, S-400'ün Bazı Parçalarının Türkiye'de Üretilmesi İçin Görüşmeler Yapıldığını Açıkladı

Türkiye-ABD hattında krize neden olan S-400 ile alakalı önemli bir gelişme yaşandı. Rus devlet savunma sanayi firması Rosteh'in başkanı Sergey Çemezov, S-400'lerin 'belirli parçalarının' Türkiye'de üretilmesi için görüşmeler yapıldığını açıkladı.

22.07.2019-15:44 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-15:40) Rusya, S-400'ün Bazı Parçalarının Türkiye'de Üretilmesi İçin Görüşmeler Yapıldığını Açıkladı

Reuters haber ajansının Rus haber ajansı TASS'a dayandırdığı haberde Rus devlet savunma sanayi firması Rosteh'in Başkanı Sergey Çemezov, Ankara ve Moskova'nın S-400 hava savunma sisteminin bazı parçalarını birlikte üretmek hususunda görüşmeler yaptığını açıkladı.

Çemezov, Türkiye'nin ulusal uzun menzilli hava sisteminin kurulmasına dönük istişarelerin sürdüğünün altını çizerek şunlari kaydetti:

"S-400 hava savunma sistemlerinin belirli parçalarının lisanslı bir biçimde Türkiye'de üretilmesine dönük görüşmeler de sürüyor. Türkiye, Rosteh ve Rusya'nın kilit ortaklarından biridir. Moskova ve Ankara arasında askeri-teknik alandaki işbirliği olumlu yönde gidiyor. Türkiye ile teknolojik bakımdan, başta havacılık, helikopter üretimi ve enerji alanlarında işbirliğini genişletmeye hazırız. S-400'lerin teslimatını Türkiye'nin isteği çerçevesinde hızlandırdık. Bu tür bir uygulama, dünyada ender görülmektedir. Sistemlerin ilk teslimatı bu ay gerçekleştirildi ve takvim çerçevesinde ilerliyoruz."

Çemezov geride bıraktığımız günlerde de Türkiye'ye savaş uçağı satışını 'gündeme almaya hazır olduklarını' ifade etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal