Rusya, Mariupol şehrinden sonra bir kenti daha işgal etmeye çok yakın!

Rusya saldırılarını Ukrayna'nın doğusunda gerçekleştirmeye devam ediyor. Konuyla ilişkin Rusya ve Ukrayna cephelerinden açıklamalar geldi.

23.05.2022-13:23 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-14:22) Rusya, Mariupol şehrinden sonra bir kenti daha işgal etmeye çok yakın!

Rusya Devlet Başkanı Putin’in 24 Şubat tarihinde emri ile başlayan Rusya-Ukrayna savaşı halen tüm sıcaklığıyla sürmekte. Gerçekleşen savaşın Ukrayna’nın doğu bölgelerinde yoğunlaştığı gelen haberler arasında. Rusya’nın ilk hedefi Kiev’i işgal etmekti fakat tüm girişimlerine rağmen Kiev’i almayı başaramamıştı. Rusya daha sonra hedefini Donbas bölgesine çevirmişti.

Luhansk'ın yüzde 95'ini kontrol ediyor

Son zamanlarda Mariupol’deki direnişi de kıran Rus ordusu şehrin tamamını ele geçirdi. Rusya, savaşın başladığı günden bu güne ele geçirdiği en büyük şehir olan Mariupol’dan sonra Luhansk kentini de düşürmeye çok yakın. Rus medyasına göre Rus kuvvetlerinin artık Luhansk'ın yüzde 95'ini kontrol ettiğini dile getirdi. Rusya'nın Zvezda TV kanalı Pazar günü yaptığı açıklamaya göre, Ukrayna ordusunun hala Severodonetsk ve Lysychansk'ı elinde tuttuğunu belirtti. 

Luhansk'ın yüzde 95'ini kontrol ediyor

Severodonetsk'i yok etmeye çalışıyorlar

Luhansk valisinin yaptığı açıklamalarda, kentin Donbas sanayi bölgesini almaya çalışan Moskova güçlerinin yoğun bombardımanı altında kalması nedeniyle Rusya'nın Severodonetsk'i yok etmeye çalıştığını dile getirdi. Vali Rus ordusunun 'kasten şehri yok etmeye çalıştıklarını' iddia ederken ve Rusların, ayrım gözetmeksizin 24 saat süren bombardımanın ardından Luhansk'ta birkaç kasaba ve şehri işgal ettiğini vurguladı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal