20.03.2020-12:44 (Son Güncelleme:29.03.2024-02:59)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını tüm dünyayı tedirgin etmeye devam ederken, salgına karşı henüz net bir tedavi yöntemi bulunamadı. Konuyla ilgili birçok ülkenin aşı çalışmaları devam ederken, Rusya'da aşının test sürecine başlandığını duyurdu.



2

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) tarafından yapılan açıklamada, coronavirüse karşı geliştirilen aşı prototiplerinin test edilmesine başlandığı duyuruldu.



3

Açıklamada, prototiplerin, 'mümkün olan en kısa sürede' Vektor Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Bilim Merkezi tarafından geliştirildiği belirtildi. Aşının hayvanlar üzerinde denendiği söylenirken, uzmanlar, aşının uygulanmasının yılın dördüncü çeyreğinde mümkün olmasını umuyor.



4

Rusya şu ana kadar coronavirüs salgınından en az etkilenen ülkelerden biri olurken, ülkede toplam 199 vaka tespit edildi. Bu vakalardan 1'i hayatını kaybetti, 9'u ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.



5

Öte yandan Rusya'da coronavirüs hastanesinin inşaatına da başlandı. Hastanenin mümkün olan en kısa sürede tamamlanması umuluyor.



6

Geçtiğimiz günlerde ABD'de, coronavirüs salgınına karşı üretilen aşılar insanlar üzerinde test edilmeye başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR