Rubenis halka arz ne zaman yapılacak? 2022 Rubenis halka arza nereden katılım yapılır? Halka arz geliri kullanım alanları

23 Haziran 2022 Perşembe günü toplanan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iki şirketin halka arz başvurusunu onayladı. Bu şirketlerden birisi olan Rubenis’in halka arz tarihi araştırılmaya başlandı. Peki Rubenis halka arz ne zaman yapılacak? 2022 Rubenis halka arza nereden katılım yapılır? İşte Halka arz geliri kullanım alanları...

27.06.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-13:52) Rubenis halka arz ne zaman yapılacak? 2022 Rubenis halka arza nereden katılım yapılır? Halka arz geliri kullanım alanları

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 23 Haziran 2022 yani geçtiğimiz Perşembe günü toplanarak halka arz başvurusu yapan şirketlerin başvurularını değerlendirdi. SPK, yapılan değerlendirmelerin ardından iki şirketin halka arz başvurusunun onaylandığını resmi internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Halka arz onayı alan iki şirketten birisi olan Rubenis markasının halka arzı hakkındaki detaylar gündeme geldi. Rubenis’in halka arz tarihini ve kaç lot olacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki Rubenis halka arz ne zaman yapılacak? 2022 Rubenis halka arza nereden katılım yapılır?

Rubenis halka arz ne zaman yapılacak?

Rubenis tekstil şirketinin halka arz onayı almasının ardından ne zaman halka arz edileceği araştırma konusu oldu. Alınan son bilgilere göre Rubenis hisse talep toplama işlemleri 29 Haziran 2022 Çarşamba ile 30 Haziran 2022 Perşembe günlerinde yapılacak.

Toplamda 24,5 milyon lotun halka arz edileceği Rubenis şirketinin hisselerinin hisse başına 12,5 TL’den satışa sunulması ve tüm lot fiyatlarının 306 milyon 250 bin TL olacağı tahmin ediliyor. Bu lot hisselerinin neredeyse yarısı yani 11 milyon 760 bin kadarı bireysel yatırımcılara, yüzde 2 civarındakileri şirket personeline ve kalan yüzde 50’lik kısmın ise yarısı yurt içi yarısı yurt dışı olacak şekilde kurumsal firmalara satılacağı öğrenildi.

Rubenis halka arz

2022 Rubenis halka arza nereden katılım yapılır?

Önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe günü talep toplama işlemlerinin gerçekleşeceği Rubenis halka arza katılmak için şu kurumlar üzerinden talep gönderilmesi gerekiyor:

Ahlatçı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Alternatif Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Anadolu Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Anadolubank A.Ş.

Bizim Menkul Değerler A.Ş.

Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Deniz Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

DenizBank A.Ş.

Dinamik Menkul Değerler A.Ş.

Garanti Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Garanti Bankası A.Ş.

Global Menkul Değerler A.Ş.

Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.

ING Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

ING Bank A.Ş. Özel Bankacılık Şubeleri

Investaz Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Marbaş Menkul Değerler A.Ş.

Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Fibabanka A.Ş.

QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Tera Menkul Değerler A.Ş.

Turkish Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Ünlü Menkul Değerler A.Ş.

Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Pay Menkul Değerler A.Ş.

Prim Menkul Değerler A.Ş.

Halka arz geliri kullanım alanları 2022

Rubenis şirketinin halka arzından sağlanacak olan fonun yüzde 40’ının boya ve kumaş sektöründe, yüzde 20’sinin güneş enerji santrali yatırımlarında, yüzde 10’u Ataköy Prestij Konakları inşaatının yatırımlarında ve yüzde 30’u ise hammadde alımı ve işlenmesinde kullanılacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal