Roketsan'dan Kritik Bir Açıklama!

Roketsan Genel Müdür'ü kritik açıklamada bulundu; Uzayın sınırını aştık.

26.02.2021-12:32 - (Son Güncelleme: 26.02.2021-12:32) Roketsan'dan Kritik Bir Açıklama!

Dünya'nın en büyük 100 Savunma Sanayii Şirketi arasında bulunan Roketsan'ın Genel Müdürü İkinci, milli teknolojilerle uzayın sınırı olarak kabul edilen 100 kilometre irtifanın aşıldığının açıklamasında bulundu.

SavunmaSanayiST.com'un haberine göre, İkinci, ülkemizin uzaya bağımsız olarak erişmesi konusunda düğmeye basıldığını belirterek 'Türkiye'yi uzay ligine taşıma görevi Roketsan olarak bizlere verildi.' ifade etti.

Roketsan için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen İkinci, 'Bu sayede sıvı yakıtlı roket motorlarının geliştirilmesi yolunda önemli bir aşama kaydetmiş olduk ve ülkemizin uzaydaki bilimsel çalışmaları başlatılmış oldu. ' ifade etti.

İkinci nihai hedefin, 100 kilogramlık bir uyduyu 400 kilometrede yörüngeye oturtabilmek olduğunu da belirtti.

UZAY MADENCİLİĞİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM

Bunu yaptığımız zaman uzaya kendi uydusunu gönderebilen ülke statüsüne geçeceğiz. Tabii bütün bunlarla birlikte, derin uzay ve uzayın keşfi aşamasıyla, dünya dışı gezegenlere erişim, uzay madenciliği gibi birçok gelişmekte olan alanda söz sahibi olmak için önemli bir adım da bulunacağız.

Roketsan olarak yerli ve milli teknolojilerimizle uzay liginin kritik oyuncularından biri olmak, milletimizin ve insanlığın geleceğine ışık tutmak istiyoruz.' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal