Rize'de kaybolan Ummanlı turist Al Rawahi Favvzi Faız Zaid bulundu mu?

Rize, Çamlıhemşin'de bir kaya üzerine çıkarak fotoğraf çektirmek istemesi sonucunda ayağının kayması sonucu dereye düşen Ummanlı turist için yapılan arama çalışmaları hala devam ediyor. Dereye düşmesinin ardından akıntıya kapılan Al Rawahi Favvzi Faız Zaid (49) için yapılan arama çalışmaları 9. gününde devam ediyor. Ummanlı turist Al Rawahi Favvzi Faız Zaid bulunup bulunmadığı ise merak ediliyor.

14.06.2022-22:51 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-22:51) Rize'de kaybolan Ummanlı turist Al Rawahi Favvzi Faız Zaid bulundu mu?

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 3 Haziran Cuma günü yaşanan olayda Al Rawahi Favvzi Faız Zaid adlı Ummanlı bir turist, iddialara göre dere kenarındaki bir kayanın üzerine çıkarak fotoğraf çektirmek istedi. Fotoğraf çektirdiği sırada dengesini kaybeden 49 yaşındaki Ummanlı turist, Ayder Deresi'ne düştü. Dağlardaki karların erimesiyle yükselen su debisinden dolayı akıntıya kapılan Zaid, gözden kayboldu. Olaya tanıklık edenlerin ihbarı üzerine ise olay yerine AFAD, AKUT, UMKE, Jandarma Arama-Kurtarma (JAK) ve deniz polisi ekipleri sevk edildi.

Poz vermek için Ayder Deresi'nin kenarında bir kayaya çıkan Zaid'in derede akıntıya kapıldığı anlar ise arkadaşının cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde; riskin yüksek olduğu bir yerde kaya üzerine çıkarak Zaid’in suya dokunmaya çalıştığı ve tam da o anda ayağının kayması sonucunda dengesini kaybederek dereye düştüğü görüldü.

Ummanlı turist Al Rawahi Favvzi Faız Zaid tişörtü bulundu

Tişörtü bulundu

Dağlardaki karların erimesiyle yükselen su debisinden dolayı suya giremeyen ekipler, kıyıdan arama çalışması başlattı. Aramaların 3. gününde AKUT ekiplerince kayıp Ummanlı turistin tişört parçasına ulaşıldı. Zaid’in dereye düştüğü yerden 2 kilometre aşağıda bulunan tişörtü, arkadaşları tarafınca teşhis edildi.

Tişörtün bulunduğu alanın yakınlarında arama çalışmaları yoğunlaştırılırken, su seviyesinin hala yüksek olmasından ve yükselmeye devam etmesinden dolayı güvenli olduğu düşünülmeyen alanlarda suya girilmediğini ve dere kenarlarında gruplar halinde çalışmalara devam edildiği belirtildi. 

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal