12.05.2020-17:19 (Son Güncelleme:25.04.2024-22:16)


1

Rize'de, coronavirüs vaka sayılarının azalmasıyla cadde ve sokaklardaki hareketlilik tüm uyarılara rağmen devam ediyor. Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, şehirde rehavet havası oluştuğunu ifade ederek, "Bu rehavetle ilgili vatandaşlarımızı tekrar uyarmaya başladık" şeklinde konuştu.



2

Rize’de, coronavirüs vakalarında son günlerde meydana gelen azalma, havaların sıcaklığının artması, normalleşme sürecinin başlaması ve çay hasat hazırlıklarıyla vatandaşlar, cadde ve sokakları çıkıyor. Emniyet güçleri de kalabalığın görüldüğü cadde ve sokaklarda vatandaşları sosyal mesafeye uymaları yönünde uyarmaya devam ediyor.



3

UYARI AFİŞLERİ ÇOĞALTILDI

UYARI AFİŞLERİ ÇOĞALTILDI

Yoğunluğun olduğu yerlerde de asılan yeni uyarı afişleri çoğaltıldı. Uyarılarda “Sosyal mesafenin en dar olduğu alandasınız, lütfen en kısa sürede terk ediniz, kalabalık bir alana girdiniz, salgın bitmedi. Lütfen maske takınız. Sosyal mesafeniz daraldı, bulaşma riski olabilir” ifadeleri kullanıldı.



4

“REHAVET OLUŞTUĞUNU GÖZLEMLEDİK”

“REHAVET OLUŞTUĞUNU GÖZLEMLEDİK”

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran son iki aydır virüsle oldukça ciddi bir mücadelede olduklarını ifade ederek, vatandaşlardan oldukça destek aldıklarını dile getirdi.



5

Dalkıran, "Özellikle son günlerde havaların düzelmesi ve ilimizdeki vaka sayılarının azalması ile beraber bir rehavet oluştuğunu gözlemlemeye başladık. Bu rehavetle ilgili de tabii ki vatandaşlarımızı tekrar uyarmaya başladık. Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde vatandaşın yoğun olarak kullandığı noktalarda afişler astık ve üzerine yazdığımız yazılarla salgının bitmediğini ve dikkatli davranmaları konusunda onları uyarıyoruz, 'evde kal' çağrılarımızı sürdürüyoruz. Oluşan bu rehavetin ortadan kalkması için polislerimiz de cadde ve sokaklarda kalabalığın yoğunlaştığı noktalarda vatandaşlar uyarıyorlar” şeklinde konuştu.



6

“İŞİN OLUYOR MECBUR ÇIKIYORSUN”

“İŞİN OLUYOR MECBUR ÇIKIYORSUN”

İşi olduğu için sokağa çıktığını ifade eden Muammer Kart, “Havalar düzeldi. Vatandaşlar çay hasadı için gübre alacak, işleri var, iftar alışverişine gidecek, dolayısıyla sokağa çıkmak zorunda kalıyor. Diğer günlere göre bugün biraz daha kalabalık aslında, tehlikeli bir şey ama ne yapacağız. Evden çıkmayın diyorlar ama işin oluyor mecbur çıkıyorsun” diye konuştu.



7

“İNSANLAR BİLİNÇSİZ DAVRANIYOR”

“İNSANLAR BİLİNÇSİZ DAVRANIYOR”

İlkay Fatma Koyuncu ise “Bence sokağa çıkmak çok sakıncalı, insanlar bilinçsiz davranıyor. Sanki müjde bekliyormuş gibi beklediler sokağa döküldüler” dedi.



8

“BU CORONA VİRÜS BİR TEK BANA MI GELİYOR?”

“BU CORONA VİRÜS BİR TEK BANA MI GELİYOR?”

Ali Sarı da “Yaklaşık 50 gündür 2-3 kere dışarıya çıktım, oda banka işleri oluyor mecbur kalıyorum çıkmaya. Sokaklar çok kalabalık bu corona virüs bir tek bana mı geliyor? Sokaktakilerin corona diye bir hastalıktan korkusu yok galiba. Şöyle bir ay daha kısıtlı geçirelim bakalım ondan sonra ne olacak” ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR