Mahkeme Kararını Verdi: Sosyal Medya Fenomeni Reynmen’in Cezası Belli Oldu

Geçtiğimiz yıllarda sunucu Ece Erken ve sosyal medya fenomeni Yusuf Aktaş diğer adıyla Reynmen arasında yaşanan hakaret davası sonuçlandı. Mahkeme ünlü fenomenin cezasını belirledi.

26.01.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 18.11.2021-11:07) Mahkeme Kararını Verdi: Sosyal Medya Fenomeni Reynmen’in Cezası Belli Oldu

Kısa sürede sosyal medyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve ünlü ülke dışına taşan Reynmen lakaplı Yusuf Akataş, geçtiğimiz yıllarda sunucu Ece Erken’e hakaret ettiği için savcılığa şikayet edilmişti. Bir süredir devam eden hakaret davasında hakim kararını verdi. Reynmen, Ece Erken’e hakaretten 5 bin TL tazminat cezasına çarptırıldı.

REYNMEN’İN CEZASI BELLİ OLDU

Bir magazin programında sunuculuk yapan Ece Erken, geçtiğimiz senelerde Reynmen’le sözlü bir tartışma yaşadı. Olayın hararetlenmesi üzerine Reynmen’in kendisine hakaret ettiğini iddia eden Ece Erken, Yusuf Aktaş hakkında şikayet duyurusunda bulundu. Mahkeme Ece Erken’i haklı buldu, Reynmen’e 5 bin TL ceza verdi.

HAKARET SUÇUNDAN 5 BİN TL ÖDEYECEK

Çektiği YouTube videoları ile kısa sürede ün kazanan Reynmen, milyonların sevdiği bir isim haline geldi. Yaklaşık iki yıl kadar önce ramazan ayında ezan okuduğu bir videoyu paylaşan ve altına yorum yapan Reynmen, sosyal medyada ezanla dalga geçtiği için linç edilmişti. O dönem magazin programında sunuculuk yapan Ece Erken ise Yusuf Aktaş için ‘dinden çıktı’ açıklamasında bulunmuştu.

Reynmen Ece Erken davası sonuçlandı

BİTMEK BİLMEDİ KARALAMALARINIZ

Yaptığı paylaşım sonrası kendisini linç etmeye ve karalamaya çalıştıklarını dilen getiren Yusuf Aktaş, Ece Erken için, "Bitmek bilmedi karalamalarınız, leşsiniz, ucuzsunuz’’ şeklinde yazılı bir paylaşımda bulunmuş, ardından yaptığı açıklamada "İnsanların özel hayatlarını konuşmak dışında başka vasfın ne? Bunu benimle paylaş ben bunu merak ediyorum. İnşallah yarın bu storylerimi döndürürsünüz programda. İnşallah o zaman başlayacaksınız tabii insanların hayatlarını konuşmaya. Elimden ne geliyorsa yapacağım hukuki anlamda. Doktor Ahmet Arif Aslan da beni dinden çıkarmış tövbe etmem lazımmış. Tövbe’’ açıklamasında bulunmuştu. Reymen’in hakkında çıkanlara yaptığı paylaşım sonrası Ece Erken, avukatı Gökçe Sobay aracılığıyla mahkemeye başvurarak tazminat davası açmıştı.

ECE ERKEN REYNMEN DAVASININ KAZANANI BELLİ OLDU

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında davacı Ece Erken’in avukatı Gökçe Sobay ile davalı Reynmen’in avukatı Alaaddin Serhan Yaman hazır bulundu.

Duruşmada Ece Erken’in avukatı, "Müvekkilimin şikayeti üzerine açılan ceza yargılamasında davalı Reynmen hakaret suçu nedeniyle yargılanmış ve hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiştir. Toplanacak başka bir delil kalmadığından davamızın kabulüne karar verilmesini istiyoruz’’ diye konuştu.

Reynmen’in avukatı ise beyanında davanın reddini talep etti. Mahkeme, Reynmen’in Ece Erken’e 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal