Reyhanlı katliamında 53 kişinin ölümüne, 146 kişinin yaralanmasına sebep olan Mehmet Gezer, Türkiye'ye getirildi!

Hain saldırıyı planlayan Yusuf Nazik'in ifadelerinde "saldırının talimatını aldım" diye işaret ettiği ABD'de tutuklu olan uyuşturucu baronu Mehmet Gezer Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Europol Daire Başkanlığı'nın çalışmaları doğrultusunda Türkiye'ye getirildi.

30.06.2022-10:23 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-09:41) Reyhanlı katliamında 53 kişinin ölümüne, 146 kişinin yaralanmasına sebep olan Mehmet Gezer, Türkiye'ye getirildi!

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen hain bombalı saldırı sonucu 53 kişi yaşamını yitirmiş, 146 kişi de yaralanmıştı. Hain saldırıyı planlayan Yusuf Nazik'in ifadelerinde "saldırının talimatını aldım" diye işaret ettiği ABD'de tutuklu olan uyuşturucu baronu Mehmet Gezer Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Europol Daire Başkanlığı'nın çalışmaları doğrultusunda Türkiye'ye getirildi.

İkinci en kanlı saldırı

2015 yılında Ankara'da gerçekleşen saldırının ardından en kanlı  saldırı olarak kayıtlara geçti. Bomba yüklü bir araç ile düzenlenen saldırı sonucu 53 kişi yaşamını yitirirken, 146 kişi yaralanmıştı. Gerçekleşen katliamın ardından 32 kişi gözaltına alınmış ve 20'si tutuklanmıştı. Soruşturmaya katılan zanlıların başında gelen Nasır Eskiocak emniyet ifadesinde saldırıyı yaptıklarını itiraf etmiş, saldırı emrini Yusuf Nazik'ten aldığını dile getirmişti.

İkinci en kanlı saldırı

Türkiye'ye getirildi

Reyhanlı Katliamının planlayıcısı Yusuf Nazik'in ifadelerinde, saldırının talimatını Amerika Birleşik Devletleri'nde tutuklu olarak bulunan uyuşturucu baronu Mehmet Gezer'den aldığını itiraf etmiş, söz konusu şüphelinin ABD'de bulunduğunun tespit edilmesi üzerine, İnterpol Europol Daire Başkanlığı titiz çalışmalar yaparak, ABD'li yetkililer ile temasların ardından sınır dışı edilmesi hususunda anlaşıldı. ABD'li görevlilerin eşliği içerisinde ülkemize getirilen şüpheli, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerince İstanbul Havalimanından teslim alındı.

Türkiye'ye getirildi

17 suçtan ulusal düzeyde 

Mehmet Gezer, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan kırmızı bülten ile uluslararası düzeyde, "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" gibi muhtelif 17 suçtan ise ulusal düzeyde arandığı ortaya çıktı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal