16.04.2022-14:07 (Son Güncelleme:16.04.2022-15:24)


1

Marullar iyi yıkanmadıkları zaman mikroplar kat yerlerinde ve köşelerinde saklanır. İyi yıkandığında ise fazla yumuşar ve kıvamlarını kaybetmiş olurlar. Hele bir de mayonezli bir sos üzerine eklendiğinde, sonuç felaket. Ancak bunun kilo almayla ilgisi olmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü sırrı soslarında saklı.



2

Evde hazırladığınız salatalara sos olarak ne koyduğunuzu biliyorsunuz ancak dışarıda bu öyle değil. Yemek söylediğinizde yanında küçük kaselerde soslar gelir. Bu soslar size özel hazırlanmış olmayabilir. Bir önceki müşterinin tabağından kalan mayonez kasesinin içerisine yeni mayonez ilave edilir ve kase yeniden servise gönderilir. Bunu dikkate almalı ve minik sos kaselerinden uzak durmalısınız. Aynı zamanda sosların lezzetli olması için bol yağ kullanılması gerektiğini de unutmayın.



3

Tavuk yemekleri sıradan ve masum gözükse de öyle değil! Çünkü birçok restoranda tavuklar yağlı soslara batırılır. Bunun yanı sıra, daha fazla kızarış göstermek için çeşitli baharatlar kullanılır. Baharatlar sağlıklı besinlerdir ancak ucuz baharatlar tercih edildiğini düşünmekte gerekir.



4

Çay ve kahve gibi içeceklerinizin yanında gelen atıştırmalıklar genellikle sizden önceki müşterilerin yarım bıraktıklarıyla birleştirilir. Artan kurabiyeler, şekerler, lokumlar kavanoza geri konur, ertesi gün tekrar servis edilir. Bu yanı sıra içeceğinizin yanında gelen atıştırmalığı tükettiğinizde gereksiz bir kalori alırsınız.



5

Sushiler genellikle çiğ balıktan yapılan bir yemektir. Eğer iyi marine edilmezse vücudunuzda bakterilerin oluşmasına neden olur.



6

Şeker ilavesiz ve yağsız süt ile tüketildiğinde fazla kaloriye sahip olmayan latte, krema, yağlı süt, şeker ve aromalı şuruplar ile birleştiğinde kilo almanıza neden olan besinler arasında yerini alır. Latte gibi köpüklü ve aromalı kahveler tükettiğiniz zaman bünyenize yok yere yağ almış olursunuz.



7

Eğer balık yiyeceksiniz Pazartesi günleri tercih etmelisiniz. Çünkü şefler genelde balıkları çarşamba ve cuma günü satın alır.



8

Göbek salatalardan kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü bu salataları en az sizin kadar çok seven bir şey daha var o da bakteriler!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR