Resmi Gazete ’de Yayımlandı: Bazı Bölgelerde Kamulaştırma Kararı Alındı

Resmi Gazete ‘de, yeni kararname yayımlandı. Yayımlanan kararnameye göre, sel ve orman yangınlarının meydana geldiği bölgelerde kamulaştırma kararı alındı.

25.08.2021-08:57 - (Son Güncelleme: 25.08.2021-08:57) Resmi Gazete ’de Yayımlandı: Bazı Bölgelerde Kamulaştırma Kararı Alındı

Bugün yayımlanan Resmi Gazetedeki kararnameye göre, yangın felaketinin yaşandığı Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi, sel ve heyelan yaşanan Kastamonu ve Sinop'taki yerler için acele kamulaştırma kararı aldırıldığı bildirildi. 

TOKİ TARAFINDAN KAMULAŞTIRMA KARARI ALINDI 

Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Resmi Gazetenin yayımlanan bugünkü sayısında, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Ortakonuş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 114 ada, 65 parsel numaralı taşınmaz, bölgede meydana gelen orman yangını nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle gerçekleştirilmesi amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından acele kamulaştırılması kararı yayımlandı. 

Alınan kararlara göre, Kastamonu'nun Bozkurt ve Abana ilçeleri ile Sinop'un Ayancık ilçesinde bulunan özel mülkiyete konu bazı taşınmazlar, bu bölgelerde meydana gelen sel ve heyelan afeti nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle gerçekleştirilmesi amacıyla TOKİ tarafından acele kamulaştırılma kararı alındığı Resmi Gazete’ de yayımlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal