Regaip Kandilinde yapılacak ibadetler nelerdir?

Üç ayların gelmesiyle beraber ilk kandil olan Regaib kandilinde yapılacak ibadetler merak ediliyor. Peki, Regaip kandilinde neler yapılır, Regaip kandilinde hangi ibadetler yapılır, regaip kandilinde ne olmuştur, regaip kandili ne zaman, önemi nedir?

17.02.2021-18:33 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-15:03) Regaip Kandilinde yapılacak ibadetler nelerdir?

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan mübarek üç ayların gelmesiyle birlikte bu yılın ilk kandili de İslam alemi tarafından bugün karşılanıyor. Müslümanlar, bu kandili hangi ibadetlerle nasıl geçireceklerini araştırmaya başladı. İşte detaylar...

2022 ÜÇ AYLAR TAKVİMİ 

Diyanet’ten yayımlanan takvime göre üç aylar tarihleri ve kandiller şöyle:

- Recep: 2 Şubat 2022 – 3 Mart 2022

- Şaban: 4 Mart 2022 – 1 Nisan 2022

- Ramazan: 2 Nisan 2022 – 1 Mayıs 2022

- Regaip Kandili: 3 Şubat 2022

- Miraç Kandili: 28 Şubat 2022

- Berat Kandili: 17 Mart 2022

- Kadir Gecesi: 27 Nisan 2022

Regaip Kandili Önemi

REGAİB KANDİLİNDE NELER YAPILIR?

Bu gecede Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılmasından dolayı bu ümit ve inançla Yüce Allah’a ibadet edilmelidir. Bu gecede şu ibadetler yapılabilir:

- Regâib gibi önemli gecelerde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek önemlidir.

- Peygamberimize bol bol salavat getirilebilir.

- Dünya ve ahirete yönelik dilek ve isteklerimiz için dua edilebilir.

- Öksüz, yetim ve ihtiyacı olanlar sevindirilmeli.

- Eş, dost ve yakınlarımızla tebrikleşmeli, iyi dileklerde bulunmalıyız.

- Dargın ve küskünleri barıştırabiliriz.

- Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı.

- Hayatta kalan büyüklerimizin, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri tebrik edilmeli.

REGAİP KANDİLİ ÖNEMİ

Regaip Kandili, mübarek üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk Cuma gecesi olarak belirleniyor. Mübarek olan bu gecede İslam alemi çeşitli ibadetler yaparak kandili geçiriyor. Bu gecede Allah'ın zikredilmesi çok önemli.

Bu kandil hem üç ayların gelmesini kutlayan bir bayram gibi hem de Cuma olması dolayısıyla ibadete uygun bir gün. Bu gece çeşitli kaynaklarda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ana rahmine ilk düşüşü olarak kabul ediliyor.

Regaip Kandili Faziletleri

REGAİB KANDİLİ DUASI

Bismillahi'r-rahmani'r-rahîm

Ey bizleri varlığa erdiren , var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran güzeller güzeli rabbimiz! Sana sonsuz hamd ü senalar olsun. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'ya sonsuz salât ü selam olsun. İçinde bulunduğumuz şu mübarek Regaib Kandili münasebetiyle bu gecenin senin katındaki kutsiliğini de vesile edinerek dergâh-ı ilahînin önünde ellerimizi açıp yalvarıyoruz:

YA İLAHE'L-ALEMİN!

Bize verdiğin isteme duygusu ve istenenleri vereceğin inancıyla engin rahmetinin kapısına dayanıyor, şu mübarek Regaib gecesinde bir kere daha hâlimizi arz etmek istiyoruz.

EY ÇARESİZLER ÇARESİ!

Senin dualara icabet etme mecburiyetin yoktur; Ama bizim ona ihtiyacımız hissettiklerimizden de çoktur. Bütün dileklerimizi kabul buyur. Ve bunları kabulünü vicdanlarımıza duyur; Yalnızlıkla tir tir titreyen kalblerimizi iman ve itminanla doyur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal