04.03.2020-17:39 (Son Güncelleme:26.04.2024-02:27)


1

Pilates, vücudu doğal dengesine ulaştırarak güçlendirir. Ayrıca pilates iskelet ve kas sistemlerinin anatomisi baz alınarak yapılan bir spordur. Reformer pilates ise pilatesin daha yoğun ve dinamik şekilde yapılan halidir. Peki reformer pilates nasıl yapılır? Neden yapılmalıdır ve faydaları nelerdir?



2

Günümüzde egzersiz trendi haline gelen reformer pilates, standart pilatesten farklı olarak pilates reformer makinesi kullanılarak yapılır. Mat temelli pilatesten farklı olarak daha yoğun ve dinamik hareketlerle yapılan reformer pilates, egzersiz çeşidinin geniş olmasıyla da özellikle kas yapısını güçlendirmeye yarar sağlar.



3

Reformer pilates, özellikle eklemlere aşırı yük bindirmeden güçlü kas yapısı oluşturmak için avantajlı bir yöntemdir. 100 ayrı egzersiz yapılmasına olanak sağlayan reformer pilates aleti sayesinde kas dayanıklılığı, laktat toleransı, periferik eklem stabilitesi, kas kuvveti, denge, koordinasyon gibi sporcular için önemli konular üzerinde çalışmak mümkün olmaktadır. Reformer pilates hareketleri vücudun belirli bölgelerini çalıştırmak için etkilidir.



4

Aynı zamanda rehabilitasyon amaçları için kullanılan reformer pilates egzersizleri, kişinin yatay bir hareket düzleminde egzersiz yapmasına ve bacakları boyunca ağırlık yüklenmesine izin vermediği için eklemlerin yenilenmesi ve güçlenmesine katkı sağlar.



5

Günümüzde hemen hemen tüm pilates stüdyolarında öğretilen reformer pilates teknikleri, kısa sürede kaslarını güçlendirir ve sıkılaşmaya yardımcı olur. Bu yüzden de özellikle tercih edilme sebebidir.



6

Reformer pilates aletini, çok yönlü şekilde kullanmak mümkündür. Reformer pilates egzersizleri; oturma, ayakta durma, kayışları çekme, ayak çubuğunu itme, ayak çubuğuna oturtulmuş, omuz bloklarına oturtulmuş, ek donanım, baş aşağı, yana doğru ve birçok çeşitlemelerle yapılabilir. Reformer aleti kullanılarak farklı uzunluklarda, esneklikte ve dengede birçok pilates hareketi uygulanabilir.



7

Aletli pilates genel olarak haftanın 2 ya da 3 günü 1 saatlik ya da 50 dakikalık dersler halinde yapılır. İlk ay sonunda farkı gözle görmek mümkündür. Pilates eğitmenleri hareketleri uygulamalı olarak gösterir. Pilates aletinin kullanımı ilk ders kolay hareketlerle başlar, gittikçe zor ve daha fazla güç gerektiren hareketler yapılır.



8

Reformer pilates hareketleri kişinin vücut ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Reformer pilates egzersizleri düzenli yapıldığında ise hızla gelişim kaydedilir.



9

Reformer pilates egzersizleri ve hareketlerinin sayesinde, vücut esner, tüm kas grupları harekete geçirilir, denge merkezi düzelir ve yağ yakımı kolaylaşır. Ayrıca reformer pilates ile; kas, eklem ve sırt ağrılarını azaltmak, kişiye esneklik ve koordinasyon becerisi kazandırmak da amaçlanmaktadır. Bu sebeple reformer pilates çok yönlü ve yararlı bir egzersiz sistemidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR