30.12.2019-11:06 (Son Güncelleme:25.04.2024-22:43)


1

Halk arasında ayak masajı olarak da bilinen refleksoloji, bugün alternatif tedavi adı verilen terapilerin arasında yer alıyor. Refleksoloji, vücut enerjisinin dengeli bir biçimde organlara yayılmasını yardımcı olarak, vücuda dengeli hale getirmeyi sağlıyor. Vücuttaki enerji; üzüntüler, stres, hastalıklar ve travmalar sonucu tıkanabilir. Refleksoloji sayesinde ayaktaki bazı yerlere uygulanan basınç ve masajla bu tıkanıklıklar açılır ve enerjinin akışı sağlanır. Organlara uyum içinde dağılan enerji, vücudu canlandırır.



2

Derin bir rahatlık hissi uyandırır. Gerilim ve stresi azaltır. Bedenin kendi kendini iyileştirmesini teşvik eder. Kan dolaşımını ve kan basıncını düzenler. Kan sistemini rahatlatarak ağrı ve acıları azaltır. Uykuyu derinleştirir ve uykusuzluğu azaltır. Eklem hareketliliğini artırır. Hormonları dengeler, menopoz ve adet öncesi gerginlik (PMT) gibi düzensizlikler de yardımcı olur.



3

Cilt tipini ve cilt tonunu iyileştirir. Hazımsızlık, kabızlık, ishal ve diğer sindirim düzensizliklerini hafifletir. Mesane intihabı gibi idrar yolu problemlerinin iyileşmesine yardımcı olur. Solunumu yavaşlatır ve derinleştirir. Balgam çıkarmayı kuvvetlendirir. Zihinsel fonksiyonları harekete geçirir ve konsantrasyona yardımcı olur. Vücudun herhangi bir bölümündeki aşırı çalışmayı hafifletir ya da az çalışan kısımları harekete geçirir.



4

Kolite yakalanmış çocuklara refleksoloji uygulandığında %50 oranında ağlama süresinde azalma ve çok daha hızlı iyileşme görülmüştür. 50 çocuğa uygulanan bir klinik çalışmada refleksolojinin idrar tutamama sorununu çok büyük ölçüde çözdüğü saptanmıştır.



5

Beyin felci olan çocuklarda, refleksoloji uygulananlarda uygulanmayanlara kıyasla önemli ölçüde iyileşmeler görülmüştür. Refleksoloji uygulanan zihinsel özürlü çocukların boyunda, kilosunda, sağlık durumunda, sosyal ve zihinsel gelişiminde refleksoloji uygulanmayanlara göre ciddi ilerlemeler görülmüştür.



6

Ayaklar 7200 sinir sonlanmasına sahiptir. Refleksoloji de kullanılan tekniklerle bu sinirler uyarılır ve buradan kalkan sinirsel iletiler açık nöral yollara gönderilir. Uyarılan sinir sisteminden çıkan tepkiler hayati organlar ve diğer vücut yapılarında hızlı tepkiler ortaya çıkarır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR