Recm cezası nedir, ne demektir? Recm cezası nasıl uygulanır? Kur'an'da, İslam'da recm cezası var mı, yok mu? Recm cezası hakkında ayetler, hadisler

İslam'da uygulanan recm cezası ne demektir? Recm cezası kimlere verilir? Recm cezası neden verilir? Recm cezası için bilinmeyenler ve merak edilenler haberimizde..

08.05.2022-11:09 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-11:09) Recm cezası nedir, ne demektir? Recm cezası nasıl uygulanır? Kur'an'da, İslam'da recm cezası var mı, yok mu? Recm cezası hakkında ayetler, hadisler

İslam'da uygulanan recm cezası ne demektir? Recm cezası kimlere verilir? Recm cezası neden verilir? Recm cezası için bilinmeyenler ve merak edilenler haberimizde..

Recm kelimesinin sözlükte geçen anlamı ''taşlamak'' ve ''kovmak'' anlamına gelmektedir. İslam'da geçen recm cezası zina yapan erkek veya kadını taşlayarak öldürme anlamına gelmektedir. İslam'dan önce Yahudilik'te olan ceza, İslam'da hala tartışılmakta olan konulardadır. Sebebi ise Kur-an'da zinanın karşılığı olmayan ceza hadislere dayanmakta.

Recm cezası bazı Arap ülkelerinde fazlaca kullanılan bir cezadır. İnsanlık dışı olan, canice ve insafsızca cezalandırılıp öldürülen recm cezası konusu hala tartışma konuları içindedir. 

İslam'da recm cezası hakkında bilgi var mı?

İslam'da evli veya dul olanların zina yapıp ölünceye kadar taşlanmasına recm cezası denir. Bu cezalandırmaya recmetmek denir. Kur'an'da bu cezaya açıklayan bir ayet yoktur. 

Kur'an'da zina için şu ayetler bulunmaktadır; 

Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın! Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.

Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar.

İnanmış hür kadınları nikahlama genişliğine gücü yetmeyeniniz, ellerinizin altındaki genç, mümin köle kızlarından biriyle evlensin. Allah sizin imanınızı daha iyi bilir. Hep birbirinizdensiniz. O halde onları, ailelerinin izniyle nikahlayın. Gizli dost edinmeyerek, zinadan uzak kalarak, iffetli hanımlar olmaları şartıyla onların mehirlerini örfe uygun bir biçimde verin. Evliliğe geçtikten sonra bir fuhuş yaparlarsa onlara, hür kadınlara uygulanan cezasının yarısı uygulanacaktır.

Recm cezası uygulama şekli nasıldır?

Recm cezası zina yapanlara uygulanan bir cezadır. Bu cezada zina yapanlara taş atılarak öldürülmesi beklenir. Zina yapanın çevresine toplanan kişiler kişiyi ölene kadar taşlarlar.

recm cezası

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal