Rebocho: 'Faturalarımı Ödeyememe Korkusu Yaşadım'

Beşiktaş'ta aylarca para alamadığı için zor zamanlar yaşadığını belirten Rebocho, İstanbul’da yaşadıklarından bahsetti.

01.07.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-13:42) Rebocho: 'Faturalarımı Ödeyememe Korkusu Yaşadım'

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş‘a Fransız kulübü Guingamp’tan transfer edilen 25 yaşındaki futbolcu Pedro Rebocho, Portekiz medyasından O Jogo‘ya İstanbul’da yaşadıklarını anlattı.

'OYNADIĞIM EN İYİ ATMOSFERDİ'

Beşiktaş zamanlarını genel olarak “acı-tatlı” olarak tanımlayan Portekizli sol bek, “İstanbul, stat, taraftarlar… Her şey çok güzeldi, daha önce böyle bir atmosferde oynamamıştım. Ama tabii ki iyi günlerim de oldu kötü günlerim de.” ifadelerini kullandı.

'HER ŞEY OCAK AYINDAN SONRA DEĞİŞTİ'

Takımdan birden kesilmesi ile alakalı açıklamalarda bulunan Rebocho, “Sözleşmemde 20 maç oynarsam Beşiktaş’ın beni satın almak zorunda kalacağına dair bir madde vardı. 17. maçıma çıktıktan sonra yardımcı antrenörlerden biri geldi ve kulübün beni alacak ekonomik gücü olmadığını ve bu nedenle maçlarda oynatılmayacağımı söyledi. Ondan sonra da oynamadım zaten. Birkaç kere kadroya alındım ancak oynamayacağımı biliyordum.” şeklinde konuştu.

'OLAYI FIFA'YA TAŞIMAK İSTEMEDİM'

Geçirdiği mali problemlere da değinen tecrübeli oyuncu, “6 ay maaş alamadığım zamanlar oldu. Şu an da bazı alacaklarım var. Hal böyle olunca, sahada oynama motivasyonunuz oldukça düşüyor. Bu yaşananlar pandemi ile ilgili değildi. Oraya gittiğim günden beri bu sıkıntıları yaşadım, hiçbir zaman maaşım zamanında ödenmedi. 4 aylık maaşım içerdeyken ödeme sözü veriyorlardı, iki aylık ödeme yapıp sonra maaş ödemesini tekrar kesiyorlardı.

Olayı FIFA’ya taşımak istedik ama önden 2 ay ödeme yaptıkları için buna hakkımız kalmadı. Ben de kulüple kötü olmak istemedim, çünkü orada kendimi iyi hissediyordum. Ekonomik sıkıntılar gezmek, tozmak, kıyafet almakla ilgili değildi. Ailemi düşünüyordum. ‘Bu ay ya faturaları ödeyemezsem?’ diye düşünmek istemiyordum.” diye belirtti

'TARAFTARA MİNNETTARIM'

Son olarak Beşiktaşlı taraftarlara olan hayranlığından bahseden Portekizli futbolcu, “Benim için İstanbul’un en güzel tarafı onlardı. Beni her zaman desteklediler. Veda mesajımdan sonra telefonuma bildirimler yağdı. Geriye dönüp baktığımda, taraftarları ve kulübü iyi hatırlayacağım. Pozitif olaylar, negatif olaylardan daha değerli. Beşiktaş’ı güzel deneyimlerle hatırlayacağım.” değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal