Rasim Ozan Kütahyalı, Fatih Terim Davasından 2 Sene Hapis Cezası Aldı

Teknik Direktör Fatih Terim'in Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal'a gönderdiği mesajları yayımlayan Rasim Ozan Kütahyalı'ya 2 yıl hapis cezası verildi. Kütahyalı'nın cezası ertelenmeyecek.

20.02.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-11:41) Rasim Ozan Kütahyalı, Fatih Terim Davasından 2 Sene Hapis Cezası Aldı

Teknik direktör Fatih Terim’in Galatasaray Spor Kulübü’nden gönderilmesinin sonrasında tv yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, Terim’in eski Başkan Ünal Aysal’a yolladığı SMS’leri paylaşmıştı. Fatih Terim’in şikayeti ardından açılan davada, “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçlaması Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal 10 ay, tv yorumcusu ve köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ise 2 sene hapis cezasına çarptırılmıştı. Kütahyalı’nın itirazı ardından yerel mahkemenin verdiği cezaları ‘ölçüsüz’ bularak kararı bozan Yargıtay, yargılamanın tekrar yapılmasına karar vermişti.

TERİM’İN AVUKATI EPÖZDEMİR: YARGITAY YA SEHVEN YAZDI YA DA…

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi, Yargıtay’dan dönen dosya için tekrar duruşma açtı. Duruşmada tarafları avukatları temsil etti. Söz alan Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir, Yargıtay’ın verdiği kararın yerleşik içtihatlara aykırı olduğunu ve kendi içerisinde çeliştiğini söyleyerek, “Yargıtay ilamında hukuki hiçbir meseleye değinilmemiştir. Sanıkların eylemleri basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilerek suç olmaktan çıkarılmıştır. Ünal Aysal açısından aleniyet gerçekleşmesine karşın atılı suçun oluşmadığı bildirilmiş. Bu hususun ya gerekçenin sehven yazılmasından veya farklı bir düşünceden yola çıkılarak yazıldığını düşünüyoruz” dedi. Epözdemir, mahkemenin kararında direnerek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

AYSAL’A BERAAT… KÜTAHYALI’YA 2 YIL ERTELEMESİZ HAPİS

Davayı tekrar karara bağlayan mahkeme, Yargıtay’ın Ünal Aysal yönünden verdiği bozma kararına uyduğunu söyleyerek, atılı suçun unsurlarının oluşmadığı nedeni ile beraat kararı verdi. Mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı yönünden ise ‘Haberleşmenin gizliliğini ihlal’ suçundan daha önce verdiği 2 senelik hapis cezasında direnme yoluna gitti. Mahkeme, Kütahyalı’yı, ‘Hakaret’ suçundan da suçlu bularak 183 gün adli para cezası karşılığı olan 9 bin 150 TL adli para cezası verdi. Kütahyalı’nın, eylem ardından ve yargılama sürecindeki davranışları, yakalama emri ile savunmasının alınmış olması ve olay ile alakalı pişmanlık göstermemiş olmasını göz önüne alarak verilen cezada herhangi bir indirim ve erteleme yapmadı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal