11.03.2020-11:25 (Son Güncelleme:29.03.2024-01:40)


1

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından coronavirüs vakalarına yönelik yapılan rapor niteliğindeki açıklamada, salgın sebebiyle kayıtlara geçen ölüm oranının yüzde 3.4 olduğunu belirtildi. Ayrıca, söz konusu bu oranın, yaş, cinsiyet, sağlık geçmişi gibi sebeplerden ötürü değişiklik gösterebildiği açıklandı.



2

CORONAVİRÜS HANGİ YAŞ GRUPLARINI DAHA ÇOK ETKİLİYOR?

CORONAVİRÜS HANGİ YAŞ GRUPLARINI DAHA ÇOK ETKİLİYOR?

Yapılan açıklamaya göre, 100 binin üzerinde kişide ortaya çıkan virüs 4 bin 284 kişinin ölümüne yol açtı. Güncel raporlar göz önünde bulundurulduğunda, coronavirüse karşı en yüksek ölüm oranın 80 yaş ve üzerindeki kişilerde görüldüğü belirtildi. Bu yaş grubunda coronavirüse yakalananlarda ölüm oranı yüzde 14.8. iken 70 - 79 yaşları arasındaki kişiler için bu oran yüzde 8 olarak kayıtlara geçti.



3

Dünya Sağlık Örgütü'nden alınan veriler doğrultusunda hazırlanan rapora göre, bu oran 60 - 69 yaş grubu için yüzde 3.6, 50 - 59 yaş grubu için 1.3, 20 *29 yaş grubu için yüzde 04 olarak belirlendi.



4

İstatistikler değerlendirildiğinde coronavirüs sebebiyle ölüm oranın en az yaşandığı yaş grunu ise 10 -19 , 20 -29 ve 20- 39 yaş gruplarıdır.



5

Bahsi geçen rapora göre, bu yaş gruplarında coronavirüs teşhisi konulan ve bu yüzden can kaybına uğrayan vaka oranı yüzde 0.2'dir. Diğer bir ifadeyle bu yaş aralığında coronavirüse yakalanan her 1000 kişiden 2'si yaşamını yitirdi.



6

EN ÇOK HANGİ ÜLKELERDE CAN KAYBI YAŞANDI?

EN ÇOK HANGİ ÜLKELERDE CAN KAYBI YAŞANDI?

Aktarılan güncel rakamlara göre, virüsün en çok can kaybına yol açtığı ülke Çin’dir. Burada can kaybı 3 bin 161’e çıkmıştır.



7

Çin'in ardından bu sıralamayı İtalya ve İran izliyor. İtalya'da coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 631 olarak kaydedildi. İran'da ise bu sayı 291 oldu.



8

CORONA VİRÜSÜN BULAŞMA ORANI NEDİR?

CORONA VİRÜSÜN BULAŞMA ORANI NEDİR?

Coronavirüs MERS ve SARS'tan daha hızlı bir ilerleme kaydetti. Coronavirüsün ilerleme kat sayısının 2.2 ila 3.8 arasında değiştiği bildiriliyor.



9

TÜRKİYE'DE CORONAVİRÜS TESPİTİ

TÜRKİYE'DE CORONAVİRÜS TESPİTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de coronavirüsün tespit edildiğini açıkladı.



10

Sağlık Bakanı Koca'nın konuya yönelik açıklaması şöyledir: "Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Verilere göre tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır."



11

SİGARA İÇENLER İÇİN RİSK DAHA MI FAZLA?

  SİGARA İÇENLER İÇİN RİSK DAHA MI FAZLA?

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, sigara kullanım oranı genel olarak erkeklerde kadınlara oranla daha yüksektir. En önemlisi de uzmanlar sigara içenler için riskin daha fazla olduğunu dile getirdi.



12

Yetkililer ayrıca kronik böbrek, karaciğer hastalıkları olanlar, kanser tedavisi görenler için riskin daha yüksek olduğunu açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR