19.02.2021-17:17 (Son Güncelleme:19.02.2021-17:17)


1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı, 8-14 Şubat tarihlerine endeksli şekile hazırlanan ve vaka sayısı haritasında yer alarak en çok vakanın görüldüğü iller arasında birinci sırada bulunan Trabzon için ek kısıtlamalar getirildi.



2

Sağlık Bakanlığı'nın sitesi olan 'covid19.saglik.gov.tr' üzerinden yayınlanan Türkiye haritası verilene göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasına covid-19 vaka sayılarının nüfusa oranla en çok olduğu iller arasında ilk 5'i, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun oluşturdu. Bu verilere göre Trabzon'da haftalık 1851, günlük ise 264 vaka tespit edildi.



3

Karadeniz bölgesinde çalışma sürdüren ekipler ise koronavirüsünün en çok; cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığını belirledi.



4

Bu veriler üzerinden yola çıkarak; pozitif vakada ilk sırada yer alan Trabzon'da İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca ilave tedbirler alınmaya devam ediyor. Şehirde cenaze namazları için 30 kişi sınırlaması, evlerden toplu şekile mahallelere çıkış izni verilmeyecek ve giriş çıkışlara polis kontrolü yapılacak.



5

Özellikle maç günleri etkileşimin arttığı şehirde, maç yayınlayan yerler için sıkı denetimler yapılacak. Kentte alınan kararların denetimi için 939 kişilik, 242 ekip görev alacak.



6

Alınan kararlar ile ilgili konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Bunların sayısında ciddi bir artış yaptık. Sadece polisimizle değil, diğer kurum ve kuruluşlarımızla beraber 936 personelimiz şu an aktif olarak sahada. Trabzon'da adım başı güvenlik güçlerimize rastlamak mümkün. Tabi ki bu sadece bizim yapacağımız denetimlerle değil vatandaşlarımızın da kendilerini, çevrelerini denetlemesi gerekiyor. Sokakta maske ve mesafe noktasında çok sıkıntı yaşanmıyor. Aile içi oturmalar, akraba toplanmaları denetlenemiyor. Evlere giremiyoruz, evleri kontrol etme şansımız yok. Bu anlamda vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz. Trabzon'da maç izlemek için bir araya gelen kişilerinde olduğu da kulağımıza gelmeye başladı. Duyum alırsak eğer bunlara da gerekli işlemler uygulanacak" dedi.



7

Yörede uygulanan haftasonu kısıtlamaları ile ilgili de konuşan Vali Ustaoğlu, "İlçelerimizin girişlerinde ve belli noktalarda denetlemeler yapılacak. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan bazı vatandaşlarımız olabiliyor. Bunların bu durumu suiistimal ettiği duyumunu da aldık. Bu konuda da iş yeri güzergahı dışında bulunan vatandaşlara da gerekli cezalarda uygulanacak. Artık bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Denetimse denetim, ceza ise ceza, iş yeri kapatma ise kapatma. Ne gerekiyorsa yapılacak. Artık başka çaremiz kalmadı. Herkesin dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR