Putin, Merkel ile Suriye Meselesini Telefonda Konuştu!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Merkel ile Suriye'nin kuzeyine yönelik Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakatı ele aldı.

28.10.2019-17:25 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-17:17)

 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Merkel ile Suriye'nin kuzeyine yönelik Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakatı ele aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, telefonda Suriye meselesi hakkında önemli bir konuşma yaptı.

Kremlin Sarayı'ndan aktarılan yazılı açıklamada Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 22 Ekim'de Soçi'de gerçekleştirdiği müzakerelerin sonucu hakkında Merkel'e bilgi verdiği vurgulanarak, zirvede sağlanan anlaşmanın tüm tarafların çıkarlarını gözettiğini, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin yeniden sağlanmasına katkı sağladığı bildirildi.

Konuya ilişkin açıklamalar tam olarak şöyledir: 

"İki liderin karşılıklı değerlendirmesine göre, Rusya ve Türkiye tarafından kabul edilen mutabakatın hükümlerinin uygulanması, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumu istikrara kavuşturmaya ve 30 Ekim'de Cenevre'de yapılması planlanan Anayasa Komitesinin çalışmalarının başlaması da dahil Suriye'deki siyasi süreci ilerletmeye hizmet edecek."

Liderlerin, Brüksel'deki Rusya-Avrupa Birliği-Ukrayna üçlü doğal gaz görüşmeleriyle ilgili olarak da görüş alışverişinde bulunduğu aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal