Putin kanser ameliyatı için görevi Patrushev'e devredecek iddiası ortalığı karıştırdı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tiroid kanseri sebebiyle ameliyat olmak için görevini geçici bir süre Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) eski bir şefi olan Nikolai Patrushev'e devredeceği iddiaları ortalıkta konuşuluyor.

07.05.2022-17:15 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-17:15) Putin kanser ameliyatı için görevi Patrushev'e devredecek iddiası ortalığı karıştırdı!

ABD ve İngiliz basını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kanserden dolayı ameliyat olacağı yönünde iddialar öne sürüldü. İddianın kaynağı ise Rus Telegram kanalı General SVR gösterildi. General SVR, ameliyatın Putin'i ''kısa bir süre'' etkisiz hale getirebileceğini ve bu süre aralığında yetkinliği bir yardımcıya teslim edeceği iddiaları ortalıkta dolaşıyor. Putin'in sağlık durumunun kötü olduğu iddiasına yönelik resmi bir doğrulama yapılmamıştır. Fakat,69 yaşındaki Putin'i titrek, kıpır kıpır ve şişmiş gibi gösteren son videolar ve fotoğrafları yorumlayan uzmanlar, onun Parkinson ya da kanser de dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların birinden şikayetçi olabileceği şeklinde iddia etti. 

Putin kontrolsüz bir şekilde sallandı

Bunun yanı sıra Rusya Devlet Başkanı'nın oldukça hasta olduğu iddialarının sonrasında, Putin'in Belarus lideri Alexander Lukashenko'yu karşıladığı esnada kontrolsüz bir biçimde sallandığını gösteren Şubat ortasındaki bir toplantının kamera görüntüleri bir daha gündeme bomba gibi düştü. Geçtiğimiz ay başka bir videoda Putin, bir toplantı için yerine oturur oturmaz sağ eliyle masanın köşesini tuttuğunu ve 12 dakika boyunca tutunmayı asla bırakmadığı ortaya çıktı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tiroid kanseri tedavisi görüyor

Aslund, "Putin çok farklı görünüyor, sağlıklı değil. General SVR'nin iddialarının hepsi doğru değil ama bazıları doğru olma eğiliminde. Roman Badanin ve bir grup Rus araştırmacı gazeteci, Putin'in biri tiroid kanseri cerrahisi uzmanı olan dokuz doktorla seyahat ettiğini gösteren büyük bir haber yazdı" şeklinde konuştu. Rus gazeteci olan Badanin ve ekibi bir tiroid kanseri uzmanının Putin'i görmek amacıyla 35 seyahat yaptığını ve dört yıl içerisinde onunla 166 gün geçirdiğini ayrıntılı bir şekilde haber yazdı.

Rusya iddiaları sert bir dille yalanladı

Bunun yanı sıra, Kremlin ve Putin, ciddi sağlık sorunlarına yönelik haberleri defalarca kez yalanladı. Bu ayın başında Kremlin sözcüsü Dmitrt Peskov, Putin'in tiroid kanseri ameliyatı geçirdiğini yalanladı üzerine devlet başkanının sağlığının ''mükemmel'' olduğunu ve soğuk algınlığı dışında daha ciddi bir hastalıkla uğraşmadığını dile getirdi. Söz konusu olaya yönelik Pentagon sözcüsü John Kirby ise ''Putin'in hasta olduğunu doğrulamamıza yardımcı olabilecek hiçbir şey görmedim'' diye söyledi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal