Pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlayacak 9 yöntem

Herkes pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister ancak bunun için çok titiz uygulamaları yapmak gerekir. İşte pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayacak 9 yöntem.

09.05.2022-09:16 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-09:16) Pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlayacak 9 yöntem

Dünya üzerindeki herkesin hayalidir kusursuz bir cilde sahip olmak. Ancak cilt tıpkı bir bebek gibidir ve büyük bir hassasiyetle bakım ister. Pürüzsüz, sivilce ve siyah noktalardan arınmış bir cilde sahip olabilmek için mutlaka bazı bakımları yapmanız gerekir.

1)Pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün mü?

Güzel bir cilt için yapmanız gereken öncelikli şeylerden birisi, yüzünüzü yıkadıktan sonra doğrudan nemlendirici uygulamak yerine tonik uygulaması olacaktır. Tonik, makyaj sonrası cildinizdeki kalıntıları temizlemekle birlikte gözeneklerinizi sıkılaştıracaktır. Öte yandan cildinizin pH dengesini de düzenlemesine yardımcı olur. Tüm ciltler asidik yapıdadır, sabun ve yüz temizleyiciler ise alkalidir. Söz konusu uygulamalarla birlikte cildin daha dengeli olması amaçlanır. Tonik de cildinizin bu dengeyi çok daha hızlı bir şekilde bulabilmesini mümkün kılar.

2)Kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin

Yatmadan önce daima yüz temizleme rutini uygulayabilmemize rağmen aynı uygulamaları sabah yapmak zor olabilir. Cildinizi güne etkili bir şekilde hazırlamanız dış etkenlerle daha iyi savaşmasını sağlayacaktır. Bu nedenle sabahları makyaj öncesi cildi nemlendirebilirsiniz.

3)Kullandığınız suya dikkat etmelisiniz

Bol su tüketseniz dahi cildiniz için kullandığınız suya da dikkat etmelisiniz. Özellikle de filtrelenmiş suyla yüzünüzü yıkamak daha temiz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Kullandığınız su ne kadar saf olursa cildiniz de o kadar temiz olacaktır. Yüzünüze temas ettirdiğiniz sudaki ağır metal ve klor cildinizin kurumasına neden olabilir.

4)Güneş koruyucu kullanın

Güneş koruyucu kremleri cildinize yapışmış olan dış etkenlerin temizlenmesini, siyah noktalardan kurtulmanızı sağlar. Cilt temizliği sırasında öncelikle cildinizi suyla temizleyin ve akabinde makyaj temizleyiciyle harekete geçin. Haftada bir kez peeling yaparak cildinizdeki ölü hücreleri temizleyebilirsiniz.

5)Kuru fırçayla masaj yapın

Cilt fırçalamaları hem etkili hem de riskli bir yöntemdir. Cildin fırçalanma sebebi ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesi, kan dolaşımını tetikleyip daha yumuşak ve dolgun bir cilde sahip olmanızı mümkün hale getirmektir. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken en önemli faktör, kullandığınız fırçanın yumuşak olmasıdır.

6)Sivilce veya siyah nokta sıkmayın

Sivilceleri veya siyah noktaları sıkmak, cildi sert fırçayla fırçalamak kaş yapayım derken göz çıkarmak anlamına gelir. Cildinize tıpkı bir bebek gibi davranın.

7)Stresi hayatınızdan çıkarın

Stres hem bedeniniz hem de cildiniz için olumsuz bir etkendir. Stres ve anksiyete nedeniyle kortisol hormonu salgılanır, kolajen doku hızla kaybolarak cilt esnekliği kaybolur. Kolajenin azalması sonucunda da egzama ve akne gibi hastalıklar meydana gelir.

8)Serum kullanmaktan vazgeçmeyin

Yaşlanmaya karşı serum kullanmanız cildinize eski esnekliğini kazandırır. İçeriğindeki partiküller cildinizin derinliklerine işler ve cildinizin daha canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

9)Her ürünü kullanmayın

Cilt bakım ürünü satın alırken fiyatından çok etken maddelere dikkat edin. Cildinizin neye ihtiyaç duyduğunu tespit edin ve sorunlarınızın çözümüne yönelik ürünler satın alın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal