24.02.2020-16:18 (Son Güncelleme:29.03.2024-02:44)


1

Kusursuz bir makyaj için pudra ve fondöten gibi kozmetik ürünlerine ihtiyacımı vardır. Fakat gerçek anlamda kusursuz bir görünüm için pudra gibi ürünlerin doğru uygulanması ve en önemlisi cilt için uygun ürünün seçilmesi gerekir. Kadınların pudra kullanırken en çok yaşadığı sorunlardan biri de cildin pul pul dökülmesidir. Uygulama hatalarından ya da cildin bakıma ihtiyaç duymasından ileri gelen bu durumu önlemek için yapılması gerekenleri bir araya getirdik. İşte detaylar…



2

Pudra Sürmeden Önce Peeling Yapmak

Pudra Sürmeden Önce Peeling Yapmak

Pudra sürdükten sonra ciltte oluşan pul pul dökülmelerin nedeni ciltte biriken ölü deri hücreleridir. Pudra sürmeden önce cilde peeling yapmak cildi temizleyerek daha pürüzsüz görünmesini sağlar.



3

Cildi Nemlendirmek

Cildi Nemlendirmek

Ciltteki deri döküntülerinin nedenlerinden biri de cildin yeteri kadar nemlendirilmemesidir. Bu durum cilde uygulanan pudranın emilmesini engelleyerek pürüzlü bir görüntü oluşturmasına neden olur. Bu nedenle pudra sürmeden önce cilt yapısına uygun bir nemlendirici kullanılarak pudranın kusursuz bir görünüm oluşturması sağlanmalıdır.



4

Pudra Öncesinde Fondöten Sürmek

Pudra Öncesinde Fondöten Sürmek

Cildi pudra sürmeye hazır bir hale getirmek için peeling ve nemlendirme aşamalarından sonra ince bir tabaka fondöten uygulanması pudranın daha iyi emilmesini sağlayacaktır.



5

İnce Tabakalı ve Kaliteli Pudra Seçilmeli

İnce Tabakalı ve Kaliteli Pudra Seçilmeli

Pudranın cilde uygun seçilmesi de büyük bir önem arz eder. Cilt yapısına uygun özellikte birçok pudra çeşidi vardır. Cildinize pudra uyguladığınızda pul pul dökülme sorunu yaşıyorsanız ince tabakalı pudraları tercih etmelisiniz. Ayrıca mutlaka bilinen ve kaliteli olan pudralar tercih edilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR