Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
PROFESÖR DOKTOR (!) ZÜLFÜ LİVANELİ
Dr. Ömer Aydın
PROFESÖR DOKTOR (!) ZÜLFÜ LİVANELİ
23.03.2020 Pazartesi 09:30

Lise mezunu, yarım şarkıcı, yarım yazar, yarım politikacı ve yarım aydın Zülfü Livaneli, sosyal medyada koronavirüs hastası için yardım isteyen bir takipçisine; bir doktor edasıyla tavsiyelerde bulundu;

“Lütfen doktorlarınıza Plaquenil kullanıp kullanmadıklarını sorun. Bir süre sonra nasıl olsa devreye girecek. Bu arada can kayıpları olmasın”

“Olay patlak verdiğinde bakanlık yeşil reçete kapsamına almış. Neyse ki bir gün öncesinde ilacı temin etmiştim. Hastanelerde bile bulamayacağımı düşünüp evime almıştım. İyi ki de almışım”

“Vahim bir durum var: Hastalığın önüne geçen Çin devleti, bir ilacın Covid19’u tedavi ettiğini açıklıyor. Bizim egosu tavan yapmış profesörler ekranda kuşkulu bir tavırla “inanmıyoruz, bakalım, inceleyelim” diyorlar. Neymiş, bakanlık protokolünü uyguluyorlarmış.”

“Sonunda, bugün Fransız laboratuarları sonuçlarını açıkladı ve önerilen PLAQUENİL Anti-Corona. Tüm dünyada 300.000'den fazla hasta için bu ilacı tavsiye edildi.Laboratuvar, Korona kontamine olmuş hastalar üzerinde test etti ve 0 tatmin edici sonuçlar elde etti.”

“Klorokin+Kaletra+Azitromisin+Teikoplanin
İşte protokol bu. Kötü niyetlilere aldırmayın. Hastalanırsanız, doktorunuzun bu ilacı kullanmasını rica edin. Bu bilgiler hayat kurtarabilir. Siyaset filan yok burada. Öğrendiklerimi paylaşmak var.”

Zülfü Bey bir Enfeksiyon Hastalıkları Profesörü edasıyla bunları döktürünce, çarşı pazar karıştı.
BEN DE DAHİL, PEK ÇOK TWİTTER KULLANICISI, ÇAKMA PROFEÖR ZÜLFÜ’YÜ DÖRT BİR TARAFTAN BOMBARDIMANA TUTTU;

-Zülfü Bey, Etkinliği tartışılan bir ilaç, çareymiş gibi umut tacirliği yapılması; ego tavanıyla ilgili değildir, MESLEK ETİĞİ diyoruz biz buna! En çok desteğe ihtiyaç duydukları şu günlerde; sağlık çalışanlarımızı hedef almayın.Herkes bildiği işi yapsın!

-Zülfü, Lise mezunu bir yarım aydınsın. Bence üstüne vazife olmayan uzmanlık gerektiren konularda ukalaca yorumlar yapma.

-Sayın Livaneli sizi bir acil servise alalım, orada hasta bakın.

-Zülfü! Bulmacanı al, yakın gözlüğünü tak ve masa başına geç,kafayı bulmacana yor sen.Bu yaşlarda iyi gelir.

-Ben hep derdim, ‘Arkadaş elimizde taş gibi Zülfü varken; salgın meselesini yönetmek için tuttuk sağlık sektöründeki Fahrettin Koca’yı başa getirdik. Arkasına da onlarca profesörü koyduk. Sazı Zülfü’ye vermezsek olacağı bu.

-Zülfü Bey, bakıp incelemeden hastaya vermek mümkün değil “egolu” demeyiniz lütfen. Bilim kurulunda ki hocaların hepsi kendi alanında çok kıymetli hocalar,Doğru yaklaşım değil bu yaptığınız !

-Sayın Livaneli,Ciddi yan etkileri olabilecek bir ilaç için profesörler bile temkinli konuşurken ve COVİD19 hakkında her an bilgiler güncellenmekteyken, toplumda güvensizlik ve paniğe yol açabilecek bu söylemleri size yakıştıramadım.

-Sn Livaneli, Sizler sanatçı değil Turkiye’nin sırtında yük, kambursunuz. Yaşlanan sanatçılar siyasetçi, tıp profesorü kesiliyor başımıza.

-Zülfü Bey, lütfen elinizdeki telefonu ve uzmanı olmadığınız konularda sallamayı bırakıp, üç perdeli dramlar yazmaya geri dönün.

-Çok şaşkınım.Uzmanı olmadığınız bir konuda yaptığınız yorum şaşırtıcı.Mahalle teyzeleri de tavsiyeler veriyor .Bilgi önemli ama ben hasta olsam doktora bunu söylemem,söyleyemem.Yoksa güven sorunu doğurur ki,iyileşme şansım azalır.

-Bu ne kadar kötü bir uslup.Sağlık çalışanları çok büyük bir riski ve yan etkiyi göze alarak bu ilacı kullanıyorlar, ayrıcalıklı oldukları için değil. Bugün ilacı eczanelerde bulamayan kullanıcılardan biri de benim. Sebebi de sizin gereksiz stokçulara yol göstermeniz.

-Bakanlığın beraber çalıştığı kurulda Türkiye'nin ve bazıları Dünyanın sayılı enfeksiyon uzmanları var ve bu kurul, ülkesi için insanlık için haftalardır gece gündüz çalışıyor. Siz çıkıp, kurulu beğenmiyorsunuz, uzman beğenmiyorsunuz, nesiniz siz, ordinaryüs profesör müsünüz?

-Zülfü Bey, sizin hangi kararın altında, hangi yeterlikle imzanız olduğunu bilemiyorum.Fakat bildiğim bir şey var ki; sizin fütursuzca ilaç önerecek bir mesleki vasfınızın olmadığıdır. Erdem göstereceğiniz yerde, işin uzmanı olan bilim adamlarını yerden yere vurmaya çalışıyorsunuz.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYÜNCE,ÇAKMA PROFESÖRÜMÜZ GERİ ADIM ATAR GİBİ YAPTI;

“Açık bir özür: Sevgili dostlar 4 yıl Avrupa Konseyi Sağlık Komisyonu üyesi olarak çalıştım. GDO, kürtaj vs gibi birçok Avrupa kararında imzam var. Bu arada Nobel ödüllü birçok uzman tanıdım. İrtibatımız devam ediyor.

Onlardan öğrendiğim bilgileri halkla paylaşmak gibi bir çabam oldu. Malum ya, her şartta güneş toplayacağız ve mesleğimiz umut bizim.

Burada kesiyorum. Çünkü görevimi yaptım. TV’lerdeki bilgi kirliliğine karşı doğru kaynakları ilettim ve yetkililerin de aynı fikirde olduğunu görmek içimi rahatlattı. Herkese şifa diliyorum.

Bazı konuları halkın bilmesi rahatsız eder. Birçok profesörün ve kodamanın bir süredir koruyucu olarak kullandığı bir ilacı, halka duyurmak istedim. En büyük itiraz onlardan değil zengine aşık zavallı kölelerden geldi.

Bu nedenle yazdıklarımı geri alıyor, edindiğim hiçbir bilgiyi paylaşmayacağıma söz veriyorum. Bu arada herkes Cübbeli Ahmet’ten pek de farkı olmayan hocaların peşinden gitsin.
Bugüne kadar hiç kimseyi bloklamadım ama artık yapmam gerekiyor. Yoksa insan aklına ve haysiyetine duyduğum güveni yitireceğim. O insanlara bol kelle paça ya da deve ifrazatı öneriyorum.”

ZÜLFÜ BEY, GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ GERİ ADIM ATIYOR, AMA KUYRUĞU DİK TUTUP ATARLANMADAN DA DURAMIYORDU.

SON OLARAK KENDİSİNİ AŞAĞIDAKİ YAZIYLA ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE UYARDIM;

ZÜLFÜ BEY,

YAPTIĞINIZ ANGUTLUK, BUGÜNKÜ HÜRRİYET GAZETESİ'NİN MANŞETİNDE YER ALIYOR.
HADSİZLİK YAPTINIZ,ÖZRÜNÜ DİLEDİNİZ.
BİZ "NEYSE KAPATALIM" DEDİK.
AMA SİZ BİTTİ DEMEDEN, BİTMİYORMUŞ ANLAŞILAN.
KONUŞTUKÇA BATIYORSUNUZ.
DAHA FAZLA REZİL OLMADAN, HAKKINIZDA SORUŞTURMA AÇILMADAN,
EVİNİZDE OTURUNUZ, KUYRUĞUNUZU KIVIRINIZ VE SUSUNUZ.
ANLIYORUM SİZİ,
DÜŞTÜĞÜNÜZ REZİL DURUMU HAZMETMENİZ ZAMAN ALACAK.

TREND TOPİC

Sosyal Medyada, oluşumuna benim de katkıda bulunduğum bir aforizma trend topic oldu;

HER ŞEY, BİR MİKROBUN “2019 ŞUBAT AYINDA "MART’IN SONU BAHAR” DEMESİYLE BAŞLADI;
O SENE BAHAR GELMEDİ. ERTESİ YIL MART AYINDA, KORONAVİRÜS SALGINI ÜLKEMİZİN ÜZERİNE

KABUS GİBİ ÇÖKTÜ.
“HER ŞEY GÜZEL OLACAK“ DEDİ;

KURAKLIK, DEPREM, ÇIĞ FELAKETLERİ EKSİK OLMADI.

CAMİDE BİR KEZ YASİN OKUDU;TÜM CAMİLER KAPANDI.
“HEPİNİZİ KUCAKLAYACAĞIM” DEDİ;

TOKALAŞMAYA HASRET KALDIK.

BİR KERE ŞEHİD CENAZESİNE KATILDI; SON BİR YILDA, SURİYE’DEN EN AZ 65 ŞEHİD GELDİ.
BUNLAR SON OLSUN.

RABBİM ÜLKEMİZİ YENİ FELAKETLERDEN KORUSUN.

MÜNAFİKO-LAİKPERESTLİK

Coronavirüsten ölenlerin sayısının yüksek olduğu İtalya'da, Çin’de, İspanya’da virüs bahane edilerek, dini değerler aşağılanmıyor,din adamlarına hakaret edilmiyor.

“Budist rahipler dışarı”, “Vatikan kapatılsın”,

“Papazlar 4000 Euro maaş alıyor”,”Papaz değil Doktor yetiştirmeliyiz” ve benzeri kampanyalar yapılmıyor.

Bizde yapılıyor.

Dışkısının tadına bakan ŞENGÖR'ün takipçisi Dr. Ali Haydar FIRAT niyetini açık ediyor;
"Ölümler, hastalık, ekonomi zerre umrumuzda değil. Bizim işimiz İktidara, yaptığı hizmetlere saldırmak. Erdoğan gitsin ne olursa olsun."

BU ÜLKEDE İKTİDAR- ERDOĞAN KARŞITLIĞININ ALTINDA YATAN ASIL SEBEP; İSLAM DÜŞMANLIĞIDIR.

MÜNAFİKO-LAİKPERESTLİK DİN OLARAK TANINMADIĞINDAN, T.C. VATANDAŞLARININ BİR BÖLÜMÜNÜN NÜFUS KAĞIDINDA DİNİ: HANESİNE HALA "İSLAM" YAZMAKTADIR.

KABE, MESCİD-İ NEBEVİ,CAMİLER, MESCİTLER, KİLİSELER,HAVRALAR,BUDİST TAPINAKLARI İBADETE KAPATILDI.

MÜNAFİKO-LAİKPERESTLERİN MOZOLESİNİ YALADIKLARI MALÜM TAPINAK NEDEN HALA ZİYARETE KAPATILMADI?

BABACAN’DAN LAİKPEREST KANDİL KUTLAMASI

A.GÜL'ÜN YANCISI ALİ BABACAN, Miraç Kandili sebebiyle yayımladığı mesajında, ALLAH VE PEYGAMBER'İ zikretmeden, Hristiyanların Ramazan Bayramımızı kutlar gibi, “İnsani değerlerin yükselişini sembolize eden Miraç Kandilinizi kutluyorum” DİYEREK, LAİKPERESTLERE SELAM ÇAKTI.

Kur’an-ı Kerim’de yer alan ve Peygamber efendimize namaz hediye edilen Miraç Gecesi mucizesiyle ilgili olarak,yayınladığı mesajda hiçbir dini vurgu ya da dua içermeyen bir cümleyle konuyu geçiştiren Babacan’ın, Allah (C.C.) ve Peygamber Efendimiz’in adını hiç anmaması dikkat çekti.

Müslüman olmayan yabancı liderlerin bile, dini günlerimizi kutlarken, mesajlarının içeriğinde; Allah, Müslüman veya dua kelimelerine yer verirken,
Dini bir günü “milli gün” üslubu ile kutlayan Babacan’ın bu tavrı “seküler görünme çabası” ve komiklik olarak değerlendirildi.

SUÇLU KİM

KORONA'NIN DİĞER ÇİN MALLARI GİBİ SAHTE YAPAY OLUP OLMADIĞINI HENÜZ BİLMİYORUZ.
ÇİN, BORSA DEĞERİ DÜŞEN ÜLKESİNDEKİ BATILI FİRMALARIN HİSSELERİNİ HARÇ MEZAT TOPLADI.
BU BİYOLOJİK SAVAŞIN SUÇLUSU KİM?

"BİR OLAYDAN EN KARLI ÇIKAN KİM İSE, SUÇLU ODUR" İLKESİNE GÖRE SUÇLUYU ARAYALIM.

RUSYA’DA LAİKLİK

Koronavirüs salgını nedeniyle Rusya'daki tüm Ortodoks kiliselerinde pazar günü dua edilecek.

RUSYA'YA GEÇMİŞ OLSUN.

ORADA DA LAİKLİK ELDEN GİTTİ.

Twitter: @dromeraydin