15.06.2020-17:34 (Son Güncelleme:23.04.2024-11:28)


1

Siz de Çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız? Tek seferde okuyan herkes hesaplarını kontrol etsin, çünkü siz bir harikasınız. Eskiden Çekoslovakya’nın şimdi Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri olan Prag’dan herkese merhabalar. Özellikle Erasmus öğrencilerinin “abiii çok güzel mekan yaa” diyerek dillerinden düşürmediği hatta nazar boncuğu takılmasını düşündüğüm, Franz Kafka severleri şöyle bir öne aldığım muhteşem güzellikteki bu efsanevi şehri hep birlikte keşfedelim.



2

ROXY CLUB

ROXY CLUB

Gece kulüplerinden vazgeçemem, ben gecelerin yargıcıyım diyorsanız tam size göre bir mekan olan Roxy Club, ünlü DJ’lerin sahne şovlarıyla sizi etkisi altına alacak ve eğlencenin dibine vuracağınız gösterileriyle bambaşka bir boyutta hissedebileceğiniz bir eğlence merkezidir. Prag şehrinin en eski, en büyük ve en popüler mekanı müzik evrenseldir diyerek tüm ziyaretçilerini beklemektedir.



3

PARIZSKA ULICE

PARIZSKA ULICE

Ben lüksümden ödün vermem diyenlerdenseniz, Paris’ten esintilerin bulunduğu Parizska Ulice, namı değer Paris caddesi tüm şatafatıyla göz doldurmaktadır. Yol boyunca uzanan modern markaların bulunduğu mağazalarıyla tüm alışveriş çılgınlarına “gel beni al” izlenimi veren bu yerde; zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak ve cüzdanlarınızı en lüks eşyalara uğruna feda edecekseniz. Haydi alışverişe.



4

BUGSY’S BAR

BUGSY’S BAR

Evet, adını gördüğünüzde aklınıza gelen Bugs Bunny’nin: “N’ber cınım?” sesinin kulaklarınızda yankılanması mümkündür. Küçük ama değerli zevkleri bulunan ziyaretçilerin akın akın geldiği, enfes lezzetli kokteylleri ile içmeye doyamayacağınız içecekler sizi “n’aber cınım” sorusundan “HA-Rİ-KA cınım” dedirtecek bir noktaya getirecek. Öyleyse koşun koşun gelin, dostlarınızı, sevdikleriniz alın da gelin!



5

CAFE SLAVIA

CAFE SLAVIA

“Nasıl etmeli de ağlayabilmeli farkına bile varmadan? Nasıl etmeli de ağlayabilmeli ayıpsız, aşikare, yağmur misali?” Evet şiirleri severim, duygusalım beni bir salın diyorsanız; Prag’a gelip de görmeden gitmek istemeyeceğiniz bir yer: Cafe Slavia. Yapının harikulade dizaynı, temiz ve nizami olması göze çarpan ilk etmenlerden. Romantizmin öncülerinden olan, Türk şair ve yazar Nazım Hikmet’in Prag’da yaşadığı dönem sıkça ziyaret ettiği ve eserlerinin birkaçını burada yazdığı bilinen maddi-manevi öneme sahip bu mekan, sizi nostalji yağmuruna tutacak. Kafenin girişinde, ünlü ziyaretçilerin resimleri yer almaktadır. Bir yandan şarabınızı yudumlarken, bir yandan da uzaklara dalıp dalıp gidecekseniz.



6

“Slavya kahvesinde oturan dostum Tavfer'le, Vıltava suyuna karşı oturup, tatlı tatlı yarenliği severim hele sabahları hele baharda.” – Nazım Hikmet



7

STATUE OF FRANZ KAFKA

STATUE OF FRANZ KAFKA

Dava, Dönüşüm, Şato ve daha nice eserini edebiyat dünyasına kazandırmış olan Franz Kafka, şehre adım attığınız anda ben de buradayım diyerek tüm ilgisini üzerinize çekmektedir. Quadrio Shopping Center’e alışveriş yapmak, şöyle bir gezinmek için gidersiniz sonra bir bakarsınız, karşınızda eşsiz mimarisiyle Statue Of Franz Kafka eseri. Kafka’nın en yakın arkadaşı Max Brod ile tozunu dumana kattığı bu enfes şehir sizi içine alıp götürmekte. Prag ziyareti yapmayı düşünenler, Nazım Hikmet ve Franz Kafka hakkında birkaç eser ve hayat hikayesi hakkında bilgi sahibi olduklarında şehrin tadına doyasıya varacaklardır. Romantikler, dışardan aslan içerden kedi olanlar ve tüm edebiyat severler, Prag kollarını açmış sizleri beklemekte. Bu çağrıya cevap vermek için doğru uçak biletlerine bakmaya. Keyifli yolculuklar!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR