25.02.2020-12:49 (Son Güncelleme:25.04.2024-15:38)


1

Stresten uzak, mutlu bir hayat yaşamak istiyorsanız pozitif düşünmeyi bir alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Mutlu bir hayatın sırrı pozitif düşüncede saklıdır. Hemen herkes kendini olumlu şeylere, pozitif düşüncelere yönlendirdiği taktirde kendi içsel gücünü arttırabilir ve daha mutlu bir yaşam sürebilir. Pozitif düşünceyi hayatınızın bir parçası haline getirmek için sahip olduğunuz güce inanmanız gerekmektedir. Önemli olan tek şey inanmanız! İnanırsanız her zorluğun üstesinden gelebilirsiniz. Sizin için pozitif düşünme alışkanlığı kazanabileceğiniz yöntemleri bir araya getirdik...



2

Pozitif Olmaya Gayret Edin

Pozitif Olmaya Gayret Edin

Aklınızda sürekli olarak yapamam gibi düşünceler varsa, ilk iş bu düşüncelerden kurtulun. Bu tarz olumsuz düşünceler sizi aşağı çekmekten başka bir işe yaramaz.



3

Tüm Olumsuz Düşüncelerden Uzaklaşın

Tüm Olumsuz Düşüncelerden Uzaklaşın

Olumsuz duyguların sizi ele geçirmesine müsaade etmeyin. Olumlu düşünmeyi kendinize bir alışkanlık haline getirin ama bu değişimin öyle bir anda olmasını da beklemeyin-sadece deneyin.



4

Negatif Şeylerden Uzaklaşın

Negatif Şeylerden Uzaklaşın

Gün içerisinde zihninizde olup bitenler, aslında nasıl düşündüğünüzü ve nasıl hissettiğinizi belirler. Bu nedenle zihninizin içinde olup bitenleri sorgulamaya başlayın ve negatif olduğunu düşündüğünüz her şeyden uzaklaşın.



5

Hayattan Memnun Ol

Hayattan Memnun Ol

Hayatta sahip olunan en küçük şeylerden bile memnun olup şükretmeyi öğrenmelisiniz. Belki banka hesabında milyon liraların yoktur ama büyük olasılıkla bir ailen, çocukların, arkadaşların, sağlığın, işin ve en önemlisi özgürlüğün elinde ve bunlar için memnun olmalı şükretmeyi unutmamalısınız.



6

İlham Verici Kitapları Okuyun

İlham Verici Kitapları Okuyun

Eğer kitap okuma alışkanlığınız varsa seni hayata karşı güçlendirecek olan pozitif olmayı hatırlatacak ve hep bir sonraki basamağa karşı hazırlayacak olan kitapları okuyabilirsiniz.



7

Pireyi Deve Yapmayı Bırakın

Pireyi Deve Yapmayı Bırakın

Ufacık meseleleri, zihninizin içinde büyütmekten, hayatınızın sürekli olarak çıkmaza sokmaktan vazgeçin. İlerlemek istiyorsanız ve endişelerinizin, korkularınızın hayatınızı ele geçirmesini istemiyorsanız bunları bir kenara bırakın.



8

Olumlama Egzersizleri Yapın

Olumlama Egzersizleri Yapın

Olumlu düşünürseniz, olumlu hissetmeye başlarsınız. Olumlama egzersizleri pozitif düşünmenize sağlayacak en önemli egzersizlerdir. Bu egzersiz ile size olumlu düşünceleri çağrıştıran cümleleri gün içerisinde tekrar ederek iyi hissetmenizi sağlayabilirsiniz.



9

Hiçbir Şeyi İçinizde Tutmayın

Hiçbir Şeyi İçinizde Tutmayın

Eğer negatif duygu ve düşünceleri içinizde, zihninizde tutmaya devam ederseniz, bir süre sonra bu duygular sizi ele geçirmeye başlar. Bu negatif duygulardan kurtulmak için bir başka yöntem de konuşmak ve iletişim kurmaktır. Yaşadığınız olumsuz duyguları, bir yakınınızla paylaşabilirsiniz. Böylelikle zihninizin boşalmasını sağlayabilirsiniz.



10

Geçmişten Ders Alın

Geçmişten Ders Alın

Geçmiş geçmişte kaldı ve hiçbir şekilde değiştirmeniz mümkün değil. Yapabileceğiniz tek şey var o da geçmişten ders çıkarmaktır.



11

Daha Kötüsü Olabileceğini Unutmayın

Daha Kötüsü Olabileceğini Unutmayın

Hayat yolunda iyi veya kötü pek çok olay ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle başınıza gelen kötü olayların her zaman daha kötüsünün olduğunu unutmayın ve yaşadığınız hayata, soluduğunuz havaya minnet duyun.



12

Belki Bir Fırsattır

Belki Bir Fırsattır

Bazen yaşadığınız olaylar ne kadar olumsuz bile olsa sonucunda olumlu sonuçlar doğurabilir. Hiç sevmediğiniz bir işte çalışırken işinizden olmanız belki de yıllardır hayallerini kurduğunuz bir şeylerin başlangıcı olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR