Popüler Müzik Uygulamasına Erişim Engellendi

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son zamanlarda popüler olan müzik dinleme platformlarının lisans başvurusu yapmamaları halinde erişim engeli ile karşılacakları konusunda uyarmışlardı.

27.11.2020-22:33 - (Son Güncelleme: 28.11.2020-06:25) Popüler Müzik Uygulamasına Erişim Engellendi

Popüler dijital müzik dinleme platformu Tidal'in lisans başvurusu yapmaması üzerine erişim engellenmesine yönelik karar verildiği açıklandı.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, 9 Kasım'da internet ortamından yayın lisansı almadan hizmeti yapıldığı tespit edilen URL adreslerinin ilan edilerek ihtarda bulunulduğu hatırlatılan açıklamada, 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin 'İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri' başlıklı 10'uncu maddesi kapsamında yapılan duyuru üzerine bahse konu yayıncı dışındaki tüm platformlar gerekli başvurularını yapmıştır.

Başvuru talebini içeren dilekçesini sunmayan yayıncı hakkında Üst Kurul tarafından 6112 sayılı Kanun'un 29/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca sulh ceza hakimliğine başvurulmuş ve ilgili mahkeme söz konusu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesi kararını vermiştir. Adı geçen kuruluşun lisans talebine ilişkin müracaatta bulunması halinde verilen kararın kaldırılması için yeni bir süreç başlatılacaktır.' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal