Plakadan araç sahibi kim nasıl öğrenirim? Plakadan isim sorgulama ve plakadan isim öğrenme işlemleri

Vatandaşlar merakla plakadan araç sahibinin kim olduğunu öğrenip öğrenemeyeceğini araştırıyor. Peki plaka üzerinden araç sahibi öğrenilebilir mi? Plakadan araç sahibi nasıl öğrenilir? Nereden öğrenilir? Tüm detaylar haberimizde.

16.05.2022-19:10 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-19:10) Plakadan araç sahibi kim nasıl öğrenirim? Plakadan isim sorgulama ve plakadan isim öğrenme işlemleri

Son zamanlarda internet üzerinden en çok araştırılan sorulardan biri de plaka üzerinden araç sahibinin öğrenip öğrenilemeyeceği ile ilgili. Peki araç plakasıyla birlikte sahibi öğrenilebilir mi? Plaka yardımıyla araç sahibini öğrenmek için hangi işlemlerin yapılması gerekir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Plakadan araç sahibi öğrenme

Araç plakası ile sahibini öğrenmek için tüm işlemler Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşmektedir. Fakat bunlar kişisel bilgilere girdiği için saklı tutulması gereken bilgilerdir. Bu sebeple paylaşılması yasak ve suçtur. Bu yüzden internetten plaka ile isim öğrenilebilecek bir site bulunmamaktadır. Fakat internet üzerinden isim bilgileri hariç araç ile ilgili diğer bilgilere ulaşmak mümkün olabilir. e-Devlet gibi siteler aracılığıyla araç ile ilgili ne zaman alındı, hangi şehirde kayıtlı, borç bilgileri gibi bilgilere ulaşılabilmektedir.

Plakadan Araç Sahibi Öğrenilebilir Mi

Plakadan isim bulunabilir mi

Birçok çeşitli sebep dolayısıyla insanlar bazen araç sahiplerini bulmak isteyebiliyor. Bu gibi bilgiler yalnızca Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunmaktadır ve emniyet bu bilgileri hangi sebeple olursa olsun paylaşmamaktadır. Olası durumlarda araç ile ilgili şikayette bulunursanız araç sahibi ile ilgili işlem başlatılmaktadır. Bazı internet siteleri bunun öğrenilebileceğini söylese de vatandaşların bu sitelere itibar etmemeleri gerekmektedir.

Araç sahibi nasıl bulunabilir

Bazı istisna durumlarda eğer kasko şirketinde ya da Emniyet bünyesinde bir tanıdığınız var ise araç sahibini öğrenebilmektesiniz. Kasko şirketlerinde de Emniyet Genel Müdürlüğü'nde olduğu gibi kişisel bilgiler saklı tutulmaktadır. Fakat bu işlemlerin hiçbiri yasal işlemler değildir. Bu tür yöntemlere başvurmak yasaldır ve suç teşkil etmektedir. Bu sebeple genelde kasko şirketlerinden de olumlu yanıt alamayacaksınız. Sonuç olarak plaka aracılığıyla araç sahibini öğrenebileceğiniz hiçbir internet sitesi yoktur. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal