PKK'nın Gerçek Yüzü; Tecavüz Taciz İnfaz!

Etkisiz hale getirilen PKK'lı kadınların itirafları kan dondurdu.

25.02.2021-10:51 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-10:51) PKK'nın Gerçek Yüzü; Tecavüz Taciz İnfaz!

PKK'nın en çok istismar ettiği başlıklar kadın hakları ve cinsiyet eşitliği. Terör örgütüne müzahir parti ve STK'larla, HDP'nin seçimi kazandığı belediyelerdeki eş başkanlık sistemi de bu istikamette atılan adımlardan birisi. Fakat söylemler işin sadece şov kısmı. İdealize edilmiş söylemlerle kandırılarak dağa çıkarılanların gittiği kamplarda taciz, tecavüz ve işkence kol geziyor. Terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lıların anlattıkları tereröstlerin iç dünyasında yaşanan ahlaki çöküntü ve kabusu gözler önüne seriyor.

SİSTEMATİK İŞKENCELER

Uzun seneler boyunca PKK'nın farklı kamplarında bulunan G.A.'nın şahitlikleri. Örgütün sözde cezaevlerinde tek bireylik hücrelerde günlerce alıkonulan G.A. Işlemediği suçları kabul etmesi için işkencelere maruz kaldı, hortumla dövüldü ve dondurucu soğukta metrelerce karlar arasında bırakılarak üzerine soğuk su döküldü. G.A. yalnızca işkence görmedi, üstene bir de tecavüz girişimine maruz kaldı: ''1997'de Garzan kampındaki Sidar ve Gundi kod adlı 2 terörist bana tecavüz etmek istedi. Bu girişimden kurtuldum ama Sidar ve Gundi örgüt kamplarında onlarca kadın teröriste tecavüz etti'' dedi.

KAÇMAK İSTEYEN İNFAZ EDİLDİ

PKK'dan ayrılmak isteyenler de hapis ve işkenceyle cezalandırıldı. Örgütle bağını koparmak istediği için 3 ay hücrede tutulan H.A. burada kademeli olarak işkence gördü. PKK içinde kalmayı kabul edince de işkenceler sona erdi ve örgütün başka bir kampına gönderildi. Fakat herkes H.A. kadar şanslı olmadı. N.A. iki arkadaşının başına gelenleri şöyle aktardı: ''Ailesi ile görüşüp kaçma girişiminde bulunan Faraşin (kod adı) örgüt tarafından öldürüldü. Bize Türk güvenlik güçlerinin öldürdüğünü söylediler. Kaçarken yakalanan Sözdar (kod adı) da 'ibret olsun' diye infaz edildi'' dedi.

HER KAÇMA GİRİŞİMİNİN SONU İŞKENCE

PKK, tecavüzlerin örgüt içinde duyulmaması için tecavüze uğrayan kadın PKK'lıları öldürdü. Teslim olan PKK'lı F.B., yaşanan infazları şu ifadelerle dile getirdi, ''Örgütten ayrılmak isteyen, tecavüze veya tacize uğrayan kadın örgüt mensuplarını konuşmasınlar diye dağa götürüp köylü kıyafeti giydirerek dağdan aşağıya attılar, ya da suda boğarak infaz ettiler'' dedi. Bir diğer PKK'lı E.C., örgütten defalarca kaçma girişiminde bulunan Delila kod isimli teröriste her kaçma girişiminin sonunda çeşitli işkenceler yapıldığını ve bu işkenceler sebebiyle vücudunun sağ tarafının felç olduğunu söyledi.

HAMİLE KALANA SÜRGÜN

PKK içinde yaşanan tecavüz girişimleri örgüt içinde silahlı çatışmaya döndü. Teslim olan H.İ., hamile kalan örgütün sözde askeri meclisinde eylemde bulunan Çiçek kod adlı PKK'lının hamile kaldıktan sonra Mahmur'a gittiğini ifade etti. H.İ., Ayn el Arab'ta bulunan bir PKK'lının örgüte yeni katılan kadın teröristlere tecavüz ettiğini ve P.S. Kod isimli bir teröristin tecavüz etmek istediği kadın terörist tarafından silahla vurulduğunu da ifade etti. Yine 2016'da Ayn el Arab'taki örgüt hastanesinin sorumlusu kadın terörist de diğer bir teröristin tecavüzüne uğradı ve hamile kaldı. Hamile kalanlar başka yerlere gönderildi.

İĞRENÇLİĞİN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜLER

Tacizin ve tecavüzün bir hayli çok olduğu PKK kamplarında tecavüze uğrayan kadın teröristler tehdit edilerek yaşanan iğrençliklerin üstü örtülmeye çalışıldı. Tecavüze uğrayan ve hamile kalarak örgütün sözde üst yönetimine şikayet eden kadın teröristler ölümle tehdit edildi. Psikolojik sorunlar yaşamakta olan kadın teröristler bir süre sonra da örgütten uzaklaştırılıyor. Örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Ö.Ç., PKK'nın sözde yöneticilerinin ne denli sapkın olduğunu anlatıyor. Diyar K. Kod isimli teröristin bayanları çok sevdiğini, en büyük zaafının bayanlar olduğunu anlatan Ö.Ç. şunları söylüyor; ''Geçmişte ağır silahlar taburunun yanında bulunan özgün kadın taburunu kendi villasının yanına aldırdı. Sabahları kadın teröristlerle spor yapar, beğendiği bütün bayanlarla ilişkiye girer. Birçok kadın teröristi hamile bıraktı ve PKK'nın diğer üst düzey yöneticilerinin yapmış olduğu gibi bayanlarla sık sık fotoğraf çektiriyor'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal