15.06.2020-16:53 (Son Güncelleme:24.04.2024-02:05)


1

ABD'nin Pensilvanya eyaleti sınırlarında bulunan Philadelphia, tarihi yapısı ve mimarisiyle, ve doğal güzellikleri ile ülkenin en büyük 5.kenti, Philadelphia, ABD’nin ilk başkenti unvanına da sahiptir. Philadelphia Gezilecek Görülecek Yerler daha çok bir tarihe çıkan yolculuktur. Adım attığınız her yerde tarihin kalıntılarıyla karşılaşmak mümkündür. Yapıların mimarisi oldukça kendine hayran bırakan has bir tarzı vardır. Philadelphia' ya yolunuz düştüğün de bu yapıları ve müzeleri gezmeden kesinlikle dönmeyin.



2

Society Hill Bölgesi

Society Hill Bölgesi

Philadelphia'ya geldiyseniz mutlaka gelmeniz gerekenlerin ilk sırasın da gelen bu yer tarihi yapılarla dolu bulunduğu konum da mağaza, cafe ve restoranlar da mevcuttur.



3

Philadelphia’nın Büyülü Bahçeleri

Philadelphia’nın Büyülü Bahçeleri

İlginç bir hikayesi olan bu yerin size ilginç gelecekte biz bahçesi var. Isaiah Zagar kendisine ait olmayan bir binanın duvarlarını eline geçen malzemelerle süslemiş ve ortaya farlı bir görsel çıkmış. Bir gün binanın gerçek sahibi ortaya çıkıp binayı satmak isteyince sanat severler sayesin de bina kurtulmuş ve kar amacı gütmeyen bir müze haline gelmiş.



4

Fairmount Park

Fairmount Park

Bolca aktivite yapacağınız bu yer size birçok hizmet sunuyor Philadelphia Gezilecek Görülecek Yerler arasın da mutlaka gitmelisiniz.



5

Eastern State Cezaevi

Eastern State Cezaevi

En eski devlet hapishanelerinden olan bu yer, dünyanın en pahalıya inşaa edildiği ve en iyi şekil de yüksek güvenliğe sahip olduğu cezaevi olarak biliniyor.



6

Özgürlük Çanı

 Özgürlük Çanı

Bütün ülkeleri dolaşmış ve son görevini Philadelphia tamamlamış olan Özgürlük çanı görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir.



7

Philadelphia’da Ne Yenir?

Philadelphia’da Ne Yenir?

Philadelphia mutfağı genellikle et yemekleriyle, hamur işi ve sebze yemekleriyle meşhurdur. Bu tatların birçok çeşidini farklı cafe ve restoran bulabilirsiniz. Ayrıca dünya mutfağına da hakim olan Philadelphia size değişik tatlar sunabilir. Philadelphia Gezilecek Görülecek Yerler den sonra meşhur yemeklerinden de yemeyi unutmayın.



8

Cheese Steak

Cheese Steak

En meşhur yemekleri arasın da yer alan bu sandviç biftek ve peynirin buluşmasıyla ortaya çıkıyor. Oldukça da popüler olup her damak zevkine uyuyor.



9

Clam Chowder

Clam Chowder

Hiç oyulmuş bir ekmeğin için de çorba içtiniz mi? Philadelphia size bu fırsatı sunuyor deniz tarağı çorbası olarak bilinen bu çorba ilk bakışta lezzetli gibi duruyor.



10

Hamburger

Hamburger

Hamburger Philadelphia için vazgeçilmez bir yemektir. Ayrıca çok da meşhurdur.



11

Philadelphia’da Nerede Kalınır?

Philadelphia’da Nerede Kalınır?

Center City konaklamak için gayet uygun yerdir. Oteller bu bölgeye oldukça yoğunlaşmıştır. Her bütçeye uygun olarak bulabileceğiniz oteller mevcuttur. Center City konaklamak isteyen turistlerin en çok tercih ettiği bölgedir.



12

Rittenhouse Meydanı

Rittenhouse Meydanı

Bir başka en iyi otellerin bulunduğu bölgedir. Zengin bir yerleşim yerine sahip olan bu yer en iyi restoranlara da sahiptir.



13

Old City

Old City

Sakin huzurlu ve şehrin tarihine kolay ulaşım sağlayan bu yer sizin için de Philadelphia da nerede kalınır? sorunuza önerebileceğimiz yerlerden

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR