18.12.2020-09:19 (Son Güncelleme:03.06.2022-17:29)


1

Faizi alana, verene, onun katipliğini ve şahitliğini yapana. (bu 4 grup aynı seviyededir) Rüşvet verene, alana ve bu hususta aracı olana bunlardan başka daha birçok ağır ve büyük günah işeyenlere lanet edilmiştir.



2

Muhallile ve bu işi yaptırana. (muhallil, üç boşanmayla boşanmış bir kadının kocasıyla tekrar nikah kıyabilmesi için kadınla formalite gereği geçici bir şekilde evlenen ve boşanan kişi)



3

Olup bitenden haberi olmayan iffetli kadınlara zina iftirası atanlara. (nur 7) Babasına kötü söz söyleyene.



4

Soyunu babasından başkasına nispet edene, Akrabalarıyla ilişkilerini kesenlere lanet etmiştir. (ra'd suresi 25)



5

Müslüman kardeşine silah ve demirle (kılıç, bıçak, yaralayacak sivri aletler) işaret edene, Müslümana zarar verenlere ve onu aldatana, Allah'ın (c.c) hükümlerini gizleyenlere. (bakara 159)



6

Yeryüzünde fesat çıkaranlara, Kadınlara benzemeye çalışan erkek ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlara, Derisine dövme yaptıran ve yapan kadına, erkeğe. Cinsi sapıklara (aynı cinse ilgi duyanlara), münasebette bulunanlara, herhangi bir hayvan ile münasebette bulunanlara,



7

Allah'tan (c.c) başkasına kurban kesene, Hayvanların yüzlerini dağlayanlara Şüphesiz allah ve resûlünü incitenlere, Allah dünya ve ahirette lânet etmiş ve onlara aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır. (ahzab 57)



8

Dinde yeni şeyler bid'atler icat edene ve ona yardımcı olana, Kabirlere secde edenlere veyahut oralarda mum yakanlara Sahabe hakkında kötü söz söyleyenlere lanet etmiştir. Canlı resmi yapan veya heykel yapanlara (insan, hayvan) Kafirlerin Müslümanlardan daha iyi ve daha dürüst olduğunu söyleyenlere,



9

Bir kadını kocasına karşı kışkırtanlara, isyan ettirenlere Hanımına yasak olan yerden yaklaşana, Kocasına küsüp ondan ayrı olarak sabahlayan kadınlara,



10

Şarap içene, içirene, onu imal edene, ettirene, satana, satın alana, ondan gelen kazancı kullanana, onu taşıyana ve kendi için taşınana lanet etmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR