15.06.2020-08:45 (Son Güncelleme:16.04.2024-18:36)


1

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kuzey Irak'taki PKK kamplarına karşı Pençe-Kartal Operasyonu'nun başladığını açıkladı. MSB'den gelen açıklamada, "Teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekâtı icra edilmektedir" denildi. MSB, Irak'ın kuzeyinde yer alan ve teröristler aracılığıyla üs olarak paydaşanılan Sincar, Kandil, Karacak, Avaşin Basyan, Zap ve Hakurk'taki terör inlerine hava harekatı gerçekleştirdiğini duyurdu.



2

Bakanlığın sosyal medya (twitter) hesabından yapılan ilk paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı: "Pençe-Kartal Operasyonu başladı. Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor"



3

KANDİL İLE SİNCAR'A HAVA HAREKATI

KANDİL İLE SİNCAR'A HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen ikinci açıklamada da operasyonla ilgili şu bilgiler aktarıldı: "Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekâtı icra edilmektedir."



4

AKAR VE KOMUTANLAR HAREKAT MERKEZİ'NDE

AKAR VE KOMUTANLAR HAREKAT MERKEZİ'NDE

Operasyonu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ile yönetim gerçekleştiriyor.



5

"TERÖR YUVALARINI KURUTACAĞIZ"

"TERÖR YUVALARINI KURUTACAĞIZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise sosyal medya (twitter) hesabındaki paylaşımında, "Nerede olursa olsun ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör yuvalarını kurutacağız. Terörizm ve destekçileri mutlaka kaybedecek. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin" ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR