Pazar Yerleri Açık Mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında pazar yerlerinin açık olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, pazar yerleri ne zaman açık?

05.05.2021-09:31 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-10:10) Pazar Yerleri Açık Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Kurulu'nun yapmış olduğu toplantı sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge kapsamında 8 Mayıs ve 15 Mayıs tarihinde vatandaşlar pazar yerlerinden meyve sebze alışverişi yapabilecek. İşte haber ile ilgili ayrıntılar...

PAZAR YERLERİ AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, genelgede, tam kapanma süreci içerisindeki sokağa çıkma kısıtlamasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satışının yapıldığı yerler (bakkal, market, kasap, manav, kuru yemişçi, tatlıcı, fırın ve yeme-içme yerleri) ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde bir yavaşlama veya aksama olmaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışındaki bütün ticari işletme, iş yeri ve/veya ofislerin kapalı olacağının düzenlendiği tekrarlandı.

Mevsimsel etkiler sebebiyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık sebebiyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal gıda ürünlerinin (yaş sebze-meyve) zayi olabileceği yönünde bulgular bulunduğu ifade edilen genelgede, ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda çeşitli kararlar alındığı açıklandı.

Buna göre, tam kapanma döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında yalnızca yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını giderme amacıyla yaşadıkları yere en yakın pazar yerine gidip gelmelerine yönelik izin verilecek.

PAZAR YERLERİNDE SATIŞI YASAK OLAN ÜRÜNLER NEDİR?

Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında kurulacak olan pazarlarda daha çok köylülerin ürünleri olmak üzere sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı olabilecek. Temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışına ise izin verilmeyecek.

PAZAR YERLERİ NASIL OLACAK?

Pazar yerlerinde oluşma ihtimali olan yoğunluk göz önünde tutularak valilik/kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idarelerce gerekli tedbirler temin edilecek. Bu amaçla da mevcut pazar yerleri genişletilecek veya söz konusu pazar alanları oluşturulacak.

Pazar alanlarına kontrollü giriş/çıkışları sağlama maksatlı kararlaştırılan noktalar haricinde diğer bütün alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışların önüne geçilecek.

Bu alanlarda Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde ifade edildiği üzere, sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak biçimde mesafe bırakılacak.

Her bir pazar yerinde gerekli kontrolleri yapmak için başta zabıta olmak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilecek, görevlendirilen personel tarafından pazar yerlerinin içerisinde yoğunluk oluşmaması için de gerekli önlemler alınacak. İçerdeki yoğunluk azaltılana kadar yeni müşteri girişine ise geçici olarak izin verilmeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal