Payitaht Abdülhamid Konusu Ne?

Osmanlı Dönemini konu alan Payitaht Abdülhamid cuma günleri reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Payitaht Abdülhamid'in konusu ne?

26.03.2021-11:13 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-11:13) Payitaht Abdülhamid Konusu Ne?

Osmanlı İmparatorluğu'nun var olma mücadelesini anlatan yapım reyting rekorları kırıyor. Oyuncuları ile gündeme gelen dizi cuma günleri seyircileri ekrana kilitliyor. Peki dizinin konusu ne? Payitaht Abdülhamid dizisinin oyuncuları kim?

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD KONUSU NEDİR?

Osmanlı İmparatorluğu'nu konu alan yapım yıl olarak 1896-1909 yıllarını konu almaktadır. Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit'in saltanat yıllarını merkeze alan filmde birden fazla konu işlenmektedir. Dizinin yapımcılığını Filinta dizisine de yapımcılık yapmış olan ES Yapım üstleniyor. Yönetmen koltuğunda yapımları ile ünlü yönetmen Serdar Akar otururken Senaristliği de Uğur Uzunok üstleniyor. Türk yapımı Tarih-Kurgu dizisi olan yapımda birbirinden farklı ünlü oyuncu yer alıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerini konu alan yapımda aynı zamanda tarihe dair detaylar da bulmak mümkün. İstanbul'un tarihi dokusunu, dönemin günlük yaşamını ve siyasi olayları aktaran dizi 5 sezondur yayın hayatına devam etmektedir. 

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD OYUNCULARI KİMDİR?

II. Abdülhamid karakterine hayat veren Bülent İnal oyunculuğu ile izleyicilerden ve eleştirmenlerden tam not almaya devam ediyor. Dönemin siyasi hamlelerini, iç karışıklıkları ve günlük yaşamı aktaran dizide II. Abdülhamid'in eşlerinden biri olan Saliha Sultan karakterini de Vildan Atasever canlandırıyor. Mahmut Paşa, Tahsin Paşa, Şehzade Abdulkadir gibi karakterlerin konu edildiği dizide Özlem Conker, Vildan Atasever, Bahar Yenişehirlioğlu, Gözde Kaya, Can Sipahi yer alıyor. 

II. Abdülhamid karakterini canlandıran Bülent İnal Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü'nü bitirdikten sonra 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirmiştir. Aslen Şanlıurfalı olan ünlü isim 1992 yılından bu yana birçok yapımda yer almıştır. Mahallenin Muhtarları, Yedi Numara, Karanlıkta Koşanlar, Kurşun Yarası, Ihlamurlar Altında, Bu Kalp Seni Unutur Mu? gibi dizilerde performansı ile dikkat çeken isim Tatar Ramazan dizisinde sergilediği performans ile seyircilerden tam not almıştı. 5 sezondur Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alan oyuncunun bir çocuğu vardır.

II. ABDÜLHAMİD KİMDİR?

Dizinin adını aldığı Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. Padişahıdır. 27 Nisan 1909 yılına kadar tahtta kalan isim 31 Mart Vakası, 93 Harbi gibi olaylara tanıklık etmiştir. Rumeli Demiryolu, Anadolu Demiryolu'nun uzatılması, Bağdat Demiryolu ile Hicaz Demiryolu projeler II. Abdülhamid döneminde yapılmıştır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal