08.08.2020-10:49 (Son Güncelleme:17.04.2024-01:36)


1

Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustosta meydana gelen 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin patlamasıyla yerle bir olan Beyrut Limanı'nda etrafında yaşayan halk yaralarını sarmaya çalışıyor. 240 kilometre uzaklıktaki KKTC’de dahi hissedilen patlama sebebiyle binlerce insan evsiz kaldı.



2

Ekonomik buhranla karşı karşıya kalan Lübnan'ın en kritik ithalat noktası olan ve temel gıda maddeleri için büyük bir ambar vazifesi üstlenen Beyrut Limanı'ndan geriye sadece enkaz yığınları kaldı. Beyrut'un can suyu olan ışıltılı liman şimdilerde adeta harabe bir kenti anımsatıyor.



3

Patlamanın meydana geldiği yerde açılan krater, yerle bir olan binaların ardında kalan molozlar, demir yığınları, kullanılamaz duruma gelen yüzlerce araç ve iş makineleri meydana gelen facianın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.



4

Ekonomik buhranla karşı karşıya kalan ülkenin en kritik ithalat üssü olan ve patlamanın öncesinde temel gıda maddelerinden ilaca kadar her çeşit yaşamsal ürüne erişim sağlanan limanda şimdi bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da enkaz kaldırma faaliyetleri yapılıyor.



5

Fakat yıkımın boyutları öyle büyük ki yalnızca enkazın kaldırılmasının dahi oldukça uzun bir vakit alacağı öngörülüyor.



6

AFP Haber Ajansı şehirdeki evlerde meydana gelen hasarın boyutunu gösteren fotoğraflar paylaştı. Binlerce insanın evsiz kaldığı Beyrut’ta halk oldukça çaresiz.



7

BEYRUT' TA YARALAR SARILMAYA ÇALIŞIYOR

BEYRUT' TA YARALAR SARILMAYA ÇALIŞIYOR

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos tarihinde patlayıcı maddelerin yer aldığı 12 numaralı depoda yangın çıkmış sonrasında bütün Beyrut'u sarsan oldukça kuvvetli patlama yaşanmıştı.



8

Başkent Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlamadan en fazla etkilenen limana yakın yerleşim alanlardaki enkazlar, gönüllülerin destekleriyle kaldırılmaya çalışılıyor.



9

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, konu olan patlamada yaşamını yitirenlerin sayısının 154'e çıktığını, yaralı sayısının da neredeyse 5 bin olduğunu bildirilmişti. Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda gerçekleşen patlamanın neden olduğu hasarın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR